Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Jeugdwerkidee

De huidige situatie vraagt om nieuwe ideeën. Hoe blijft je met kinderen en jongeren in contact? Hoe geef je het jeugdwerk vorm? Heb je zelf goede ideeën? Laat het ons vooral weten via het contactformulier.

Corona tips voor de -12 verenigingen


Nu de basisscholen dicht zijn, kan ook de kinderclub helaas niet doorgaan. Hieronder een aantal tips om toch het contact met de kinderen en de gezinnen vast te houden. 

  • Maak een tasje met wat lekkers en iets leuk erbij om thuis te doen en hang het aan de deur; 

  • Schrijf de kinderen een persoonlijk kaartje; 

  • Maak een filmpje met een boodschap van jullie als leidinggevenden en stuur het door naar de ouders en de kinderen; 

  • Vertel een Bijbelverhaal via Teams, Zoom of de livestream van de kerk; 

  • Organiseer een vragenuurtje via de livestream van de kerk en laat de kinderen vragen inleveren die die avond gesteld kunnen worden door een kind aan bijvoorbeeld een ambtsdrager of leidinggevende.  

Extra tip om door te geven aan de kinderen: 

Andere ideeën

Wandelen

De overheid heeft geadviseerd om niet met veel mensen in een ruimte te gaan zitten. Ga daarom met kleine groepjes jongeren naar buiten en maak een wandeling (natuurlijk bewaar je gepaste afstand). Geef jongeren bijv. een aantal  gesprekvragen mee.
(Stel wel de regel dat jongeren die verkouden zijn of zich wat ziek voelen thuisblijven).

Online Bijbelstudie

Start met een groepje jongeren een online Bijbelstudie via Skype, Microsoft Teams, Zoom of Google Meet. Gebruik hiervoor bijv. een van de Bijbelstudie die de Jeugdbond ter beschikking heeft gesteld op deze pagina.

Challenge

Er zijn verschillende online challenges te bedenken. Maakt met jongeren een groep aan op Skype of Microsoft Teams. Geef de jongeren een opdracht die ze uit moeten voeren binnen een bepaalde tijd. Je zou hierbij kunnen denken aan vragen van Kwistet of andere Bijbelse quizzen. Je kan dit ook eenvoudig doen door bijv. Kahoot.

Bijbelverzen uit het hoofd leren

Geef jongeren aan het begin van de dag een Bijbeltekst of Bijbelgedeelte. Ze leren deze uit het hoofd. 's Avond ga je online en geef je zelf wat uitleg bij het Bijbelgedeelte of je reciteert met elkaar het gedeelte.

Vlog

Neem een vlog op voor de jongeren van je vereniging en verstuur deze naar hen. Zo merken ze dat jullie hen niet vergeten zijn en hebben ze wat afleiding. Zorg voor een pakkende (evt. ludieke) vlog. 

Eenzaamheid bestrijden

Laat kinderen een kaart of brief maken en schrijven voor ouderen en/of zieken in de gemeente. Laat ze deze kaarten ook daadwerkelijk op de post doen.
Jongeren kunnen (evt. gecoördineerd door diaconie) ouderen en zieken bellen om op deze manier in contact te blijven met hen.

Gebed

Geef jongeren elke morgen een aantal gebedspunten waar ze die dag voor kunnen bidden. Het voelt wellicht gek, maar je zou ook elke avond een online gebedsmoment kunnen organiseren.

Kolonisten-Catan-titel.jpg
21 apr 20210 reacties
#Coronatip09 - Kolonisten van Catan
Iedereen kent het spel 'de kolonisten van Catan'. Je kunt het ook online spelen met je vereniging.
verder
josh-appel-QsU8GRwyS3k-unsplash.jpg
01 apr 20210 reacties
#Coronatip08 - Dropping in Israël
Dropping in Israël. Nee, dat kost je geen dure vliegtickets. Het kan gewoon vanuit huis. Online, via Google Maps. We delen graag een heel leuk jeugdwerkidee van de +16 JV van Tholen.
verder
volkswagen-569315_1920.jpg
12 mrt 20210 reacties
#Coronatip07 - Online Kwistet
Vanuit een van de gemeenten kregen we een leuk idee gemaild: Kwistet-online. Hiervoor is gebruik gemaakt van het nieuwe Kwistet spel (te bestellen in onze webshop )
verder
idea-1876659_1920.jpg
26 jan 20210 reacties
#Coronatip06 - Teken je mee?
Ken je het spel Pictionary? Je krijgt een opdracht en moet dit zo snel mogelijk tekenen. Gegarandeerd veel plezier en succes verzekerd. Je kunt dit ook online spelen. 
verder
raffle-5870552_1920.jpg
25 jan 20210 reacties
#Coronatip05 - Bingo
Wil je Bingo spelen op je vereniging? Dat is heel makkelijk online te regelen.
verder
Uitgelicht-Spelletjes-940x480
22 jan 20210 reacties
#Coronatip04 - Opdrachtenspel
Hoe geef je een JV-avond leuk vorm? Dat is een vraag die regelmatig gesteld wordt. Vanuit het land krijgen we allerlei ideeën die we natuurlijk graag delen. Het is prachtig om te merken hoe leidinggevenden op creatieve ideeën komen en deze ook met ons willen delen. Hierdoor kunnen ook andere verenigingen gebruik maken van de ideeën. Als je een mooi idee hebt, geef het door!
verder
key-1600617_1920
20 jan 20210 reacties
#Coronatip03 - Speel een online escaperoom
Escaperooms zijn erg leuk om te spelen. Door middel van een hints en logisch nadenken moet je ontsnappen uit een ruimte. Alleen... hoe doe je dat in coronatijd?
verder
jude-beck-Sct4qJxA8d0-unsplash
30 okt 20200 reacties
#Coronatip02 - Een kerkje in de kerk
Groot blijven denken van Gods mogelijkheden en tegelijk in het klein denken. Juist in coronatijd vallen we terug op de kleine eenheid van het gezin als kerkje in de kerk.
verder
candles-3829970_1920
30 okt 20200 reacties
#Coronatip01 - Een klein gezelschap
De coronamaatregelen vragen om creativiteit in het jeugdwerk. Hoe houd je contact? Wat kun je doen om met jongeren de Bijbel te lezen? Elke week delen wij een tip. Meer tips vind je op onze website. Daar brengen we ideeën uit het land samen.
verder
1391