Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Jeugdwerkidee

De huidige situatie vraagt om nieuwe ideeën. Hoe blijft je met jongeren in contact? Hoe geef je het jeugdwerk vorm? Heb je zelf goede ideeën? Laat het ons vooral weten via het onderstaande contactformulier.

Ideeën

Wandelen

Helaas is door de maatregelen van de overheid dit idee niet meer uitvoerbaar.
De overheid heeft geadviseerd om niet met veel mensen in een ruimte te gaan zitten. Ga daarom met kleine groepjes jongeren naar buiten en maak een wandeling (natuurlijk bewaar je gepaste afstand). Geef jongeren bijv. een aantal  gesprekvragen mee.
(Stel wel de regel dat jongeren die verkouden zijn of zich wat ziek voelen thuisblijven).

Online Bijbelstudie

Start met een groepje jongeren een online Bijbelstudie via Skype, Microsoft Teams, Zoom of Google Meet. Gebruik hiervoor bijv. een van de Bijbelstudie die de Jeugdbond ter beschikking heeft gesteld op deze pagina.

Challenge

Er zijn verschillende online challenges te bedenken. Maakt met jongeren een groep aan op Skype of Microsoft Teams. Geef de jongeren een opdracht die ze uit moeten voeren binnen een bepaalde tijd.

Je zou hierbij kunnen denken aan vragen van Kwistet of andere Bijbelse quizzen. Je kan dit ook eenvoudig doen door bijv. Kahoot.

Bijbelverzen uit het hoofd leren

Geef jongeren aan het begin van de dag een Bijbeltekst of Bijbelgedeelte. Ze leren deze uit het hoofd. 's Avond ga je online en geef je zelf wat uitleg bij het Bijbelgedeelte of je reciteert met elkaar het gedeelte.

Vlog

Neem een vlog op voor de jongeren van je vereniging en verstuur deze naar hen. Zo merken ze dat jullie hen niet vergeten zijn en hebben ze wat afleiding. Zorg voor een pakkende (evt. ludieke) vlog. 

Eenzaamheid bestrijden

Laat kinderen een kaart of brief maken en schrijven voor ouderen en/of zieken in de gemeente. Laat ze deze kaarten ook daadwerkelijk op de post doen.
Jongeren kunnen (evt. gecoördineerd door diaconie) ouderen en zieken bellen om op deze manier in contact te blijven met hen.

Gebed

Geef jongeren elke morgen een aantal gebedspunten waar ze die dag voor kunnen bidden. Het voelt wellicht gek, maar je zou ook elke avond een online gebedsmoment kunnen organiseren.

1391