Annuleren

Zoek hier binnen onze website

#Coronatip06 - Teken je mee?

idea-1876659_1920.jpg

Ken je het spel Pictionary? Je krijgt een opdracht en moet dit zo snel mogelijk tekenen. Gegarandeerd veel plezier en succes verzekerd. Je kunt dit ook online spelen. 

Vanuit Hendrik-Ido-Ambacht kregen we een uitgebreide beschrijving, die we natuurlijk graag doorgeven:

We hebben onze JV-avonden (tweedeklassers, dus 13/14-jarigen) dit seizoen digitaal voortgezet met behulp van Teams. De afgelopen keer hebben we digitaal een tekenspel gedaan met behulp van Skribbl.io.

Afhankelijk van de groepsgrootte moet de totale groep in meerdere groepjes worden opgedeeld (gezamenlijk starten in Teams en pas bij start spel opsplitsen in meerdere break-outrooms) omdat maximaal 12 deelnemers tegelijk kunnen meedoen met het spel. In iedere breakoutroom 1 van de leiding laten deelnemen, zodat die toezicht kan houden op het spel verloop.

In de chat kan de link worden gedeeld die in Skribbl.io wordt aangemaakt. De jongeren klikken op deze link, vullen hun naam in en nemen deel. Na afloop (afgesproken tijd) het puntensaldo van de winnaar noteren, de break-out rooms weer eindigen en iedereen in de gezamenlijke teams sessie laten terugkomen. Dan aan de hand van de hoogte van de punten de winnaar vaststellen, na afloop een prijsje langsbrengen (op deze leeftijd is onze ervaring dat een prijsje - iets lekkers - nog erg wordt gewaardeerd).

Het spel

  • Om beurten (automatische toewijzing) krijgt 1 van de deelnemers de beurt.
  • Deze deelnemer krijgt de keuze uit drie woorden (bij niet kiezen wordt er automatisch een keuze gemaakt).
  • In het spel moet deze deelnemer nu dat woord gaan tekenen met behulp van het tekenpalet in het programma.
  • De anderen uit de groep raden, bij een juiste keuze krijgt die persoon punten. Des te sneller geraden, des te meer punten.
  • De andere deelnemers kunnen blijven raden tot de tijd om is.
  • Foute suggesties zijn zichtbaar voor iedereen, juiste keuze niet.
  • Boven het tekenveld staat hoeveel letters het woord heeft en na enige tijd komen daar hulpletters in naar voren.
  • Afhankelijk van de vooraf gemaakte keuzes qua rondes (door de leiding) komt iedereen 1 of meerdere keren aan de beurt.

Vooraf als leiding even 1 keer het spel spelen is voldoende om het tijdens de avond aan de jongeren uit te leggen, vooraf delen van spelregels/instructies is niet nodig, het spel werkt heel makkelijk.
 

Dank voor het doorgeven van het uitgebreide idee!

1391