Annuleren

Zoek hier binnen onze website

#28 - Hij geneest allen

emmaus_28.jpg

Lezen: Lukas 4:38-40

Dit vind ik zo’n mooi gedeelte uit het Evangelie. Ik hoop dat je het straks met mij eens bent en dat je vooral mag zien Wie de Heere Jezus is en dat je hart vlam vat van liefde voor Hem.

Jezus’ hele leven kunnen we de Via Dolorosa noemen. Het is een weg van lijden. Maar wat doet Jezus op die weg naar het kruis?

Als Jezus door de Joden is overgeleverd aan Pilatus en ze Zijn dood eisen, vraagt Pilatus: “Maar wat heeft Hij dan kwaads gedaan?” Op die vraag laat Johann Sebastian Bach in de Mattheüs-Passion het antwoord klinken: “Hij heeft ons allen goed gedaan.”

Dat is het! Petrus zegt het als ooggetuige later tegen Cornelius de hoofdman: “Hij ging het land door, goeddoende. Hij deed alleen maar goed. Want zijn naam is Jezus.

Zie je Jezus staan bij het huis van Petrus in Kapernaüm. Terwijl de zon de laatste zonnestralen over het stadje laat schijnen komen er allerlei mensen naar Jezus. Ze hebben allemaal wat. Allerlei verschillende ziektes. En wie er ook maar komt, Jezus legt de handen op en geneest. Ergens anders in het Evangelie lees je ook zo’n klein zinnetje: “En Hij genas hen allen.”

Dit voorzag Jesaja al toen Hij het zong: “Waarlijk, Hij heeft onze ziekten op Zich genomen”. Hij raakte de zieken aan. Hij was er niet bang voor. Hij liet Zichzelf er helemaal mee in. Hij werd helemaal één met ons, en dan vooral in onze kwetsbaarheid en ziekte.

Hij heeft allen genezen die tot Hem kwamen. Hij stuurt jou niet weg als je tot Hem komt. Laat Hem maar zien waar jij mee worstelt. Vertel Hem maar wat jouw ziekte is. Hij wil het horen. Hij wil het zien. Verlang je naar genezing van je hart? Zie je uit naar vergeving? Ik nodig je uit om tot Jezus te gaan. Hij wijst geen zondaren af. Toen niet en nu niet.

En, wat is dit ook een bemoediging in de coronacrisis! Hier is Jezus. Hij bestrafte de koorts en de koorts verliet het lichaam van de schoonmoeder van Petrus. Hij heeft macht over de ziekten. Ook over het coronavirus.

1178