Jeugdwerkactie 2018

Bijbels onderwijs is van levensbelang. Je kunt je haast niet voorstellen hoeveel christelijk onderwijs bijgedragen heeft aan wie jij nu bent. Miljoenen kinderen en jongeren hebben geen toegang tot (Bijbels) onderwijs omdat ze te arm zijn, uitgesloten worden omdat ze een beperking hebben of zijn niet echt welkom op school omdat ze christen zijn.
Wat is Bijbels onderwijs jou waard? Geef anderen toekomst. Zet je in voor Geloofwaardig onderwijs!

Lees meer over de actie
-12

Pakistan

Haris woont in een sloppenwijk in Lahore. Zijn ouders zijn arm en hebben het niet makkelijk omdat ze christen zijn. Ze werken allebei op de steenfabriek. Veel kinderen kunnen niet naar school. Er is geen geld voor. Ze gaan daarom al jong werken. Help jij Haris naar een school waar hij ook over de Bijbel hoort? 

Lees meer
+12

Nigeria

Grace hoort niets. Als baby is ze door een ziekte doof geworden. Haar ouders schaamden zich voor haar. Het had volgens hen geen zin om haar naar school te laten gaan. Ze zou er toch niets kunnen leren. Nu gaat ze naar school, leert ze een vak en kan ze naar dovendienst. Dat gun je toch elke dove tiener?

Lees meer
+16

India

Isaac volgt een rechtenstudie. Hij wil zich als christen inzetten voor andere christenen in India. Christenen in India wordt tegengewerkt. Toch groeit het aantal christenen. Isaac heeft het nodig om toegerust te worden via zijn gemeente. Zorg jij ervoor dat hij stevig in zijn schoenen komt te staan?

Lees meer
10997

Kom in actie!

Een jeugdwerkactie doen we samen. Hoe kun jij je vanuit het jeugdwerk inzetten voor Haris, Grace en Isaac? 

Inspiratie om aan de slag te gaan

Actueel

Ontdek hoe de Jeugdwerkactie via het jeugdwerk stap voor stap zichtbaar wordt in alle gemeenten. Volg welke mooie activiteiten er ontplooid worden. Blijf betrokken via het nieuws rondom de actiedoelen.

+12lg,kerkenraad,ouders,-12lg,zinin,+21,+16,+16lg,+12,-12

Samen €615.000 opgehaald

Bijbels onderwijs geeft hoop voor voor vandaag én voor een eeuwige toekomst. Daarom hebben we ons het afgelopen half jaar intensief ingezet voor straatarme gezinnen in Pakistan, dove tieners in Nigeria en verdrukte christenen in India. En met wat een prachtig resultaat! Hartelijk, hartelijk dank!

Lees meer

actielanden in het nieuws

Als christen niet van deze wereld

Lees het verhaal van Ravina uit India.
‘Zalig zijn die vervolgd worden om der gerechtigheid wil; want hunner is het Koninkrijk der hemelen.’

Lees meer

actielanden in het nieuws

Het verhaal van Ejike

Medewerkers van Effata hebben indrukwekkende verhalen. Frank van der Maas vertelt over Ejike, een jongen die 'leefde als een hond', en waar zij tijdelijk voor mochten zorgen, maar die ze toch weer af moesten staan.

Lees meer

Meer actueel

Bekijk meer actueel

Op de hoogte blijven

Wil je door ons geinformeerd worden over nieuws rondom Geloofwaardig onderwijs? Abonneer je dan op de nieuwsbrief of volg de Jeugdwerkactie via Facebook of Instagram

1073