Actieblog - Niet vanzelfsprekend

Geloofwaardig onderwijs raakt mij op een emotionele manier. Brazilië, het land waar ik uit geadopteerd ben toen ik één was, heeft enorm veel kinderen. Kinderen die op straat leven, kinderen die moeilijk in de maatschappij kunnen meekomen en kinderen die al dan niet via hun ouders het risico lopen om in de criminaliteit terecht te komen. Deze kinderen zijn kansarm en hebben net als ieder ander recht op goed onderwijs. Daarom raakt geloofwaardige onderwijs mij zo. Ik mocht vanaf dat ik klein was al mee naar Gods huis en in een veilige omgeving opgroeien. Ik zie het niet als vanzelfsprekend dat ik in aanraking ben gekomen met God en Zijn Woord. Net als de kinderen in Brazilië, wens ik dit ook voor de kinderen in Pakistan, Nigeria en India.

Daarom zet ik mij in voor de Jeugdwerkactie. De actiekrant van onze gemeente (Doetinchem) staat vol met de leukste activiteiten zoals 'een nacht doorhalen', een actiemarkt, een pannenkoekenrestaurant, een voetbaltoernooi. Ook hebben we een klussenbord waar veel geld mee wordt opgehaald. Wat muziek betreft is er ook een Oranjezangavond voor de actie georganiseerd. Met een groep jongeren zullen we als projectkoor een aantal liederen ten gehore brengen. Ook is er een tijdelijk mannenkoor en orkest Sjamacha o.l.v. Bert Wiltink. Ik mag het jongerenkoor dirigeren. Ik zie uit naar het concert op 5 mei: muzikaal interessant, verbindend én samen Bijbels onderwijs voor anderen mogelijk maken.

 

 

 

Meer actueel

Volg hier het nieuws rondom de jeugdwerkactie, de actiedoelen en de actielanden.

actielanden in het nieuws

Vrij van slavernij in Pakistan

Duizenden arme christelijke families verrichten slavenwerk in Pakistaanse steenfabrieken. Uitzicht op een beter bestaan hebben ze niet. Voor het tweede achtereenvolgende jaar kocht de Nederlandse stichting PECA dit jaar een aantal families vrij.

Lees meer

actielanden in het nieuws

Doofheid: hoe wordt dit ervaren?

Je kunt je niet voorstellen hoe het is om doof te zijn. Frank van de Maas stuurde ons een samenvatting van een engels artikel waarin in een paar zinnen uitgelegd wordt wat een dove meemaakt. Indrukwekkend!

Lees meer

Meer actueel

Bekijk meer actueel

Op de hoogte blijven

Wil je door ons geinformeerd worden over nieuws rondom Geloofwaardig onderwijs? Abonneer je dan op de nieuwsbrief of volg de Jeugdwerkactie via Facebook of Instagram

1115