Startactie 1 december

De doelstelling was zeer ambitieus: van Apeldoorn naar Berkenwoude 'lopen' in minder dan 10 uur. 150 kilometer afstand stond er op de planning. Dat haal je alleen met zevenmijlslaarzen, maar met de loopbandsteps van www.loopfietsgroenehart.nl zijn we deze uitdaging aangegaan. 

Om 08:30 waren we als team in Apeldoorn waar we verwelkomt werden door het kostersechtpaar en een aantal enthousiaste mensen uit het jeugdwerk. Daarna de loopbandsteps uitladen, oefenen met rijden (heel apart: lopen op een rijdende step), op de foto voor het Reformatorisch Dagblad en het eerste team startklaar maken. Onze route liep die dag via Beekbergen en Ede naar Veenendaal waar we onthaald werden op een versterkende lunch. Daarna zijn we in twee etappes door de bossen naar Zeist gereden. Doordat we tussentijds een lege accu hadden van een van de steps, liepen we wat vertraging op en hebben we besloten de etappes tussen Zeist en Benschop te schrappen zodat we de jongeren van Berkenwoude niet al te lang in de kou lieten staan. Via Vlist en Stolkwijk is het team 's avonds in Berkenwoude over de finish gekomen. Wat een warm onthaal met enthousiast toeterende jongeren en leidinggevenden. 

In Berkenwoude hebben wij een enorm samenbindende avond meegemaakt. Eerst samen gegeten, daarna de Jeugdwerkactie voor de jongeren, leidinggevenden en ouders geintroduceerd en een productveiling voor Geloofwaardig onderwijs meegemaakt. 
 

Wij kijken terug op een intensieve, maar prachtige startdag voor de Jeugdwerkactie Geloofwaardig onderwijs. Dank aan iedereen die deze dag mogelijk gemaakt heeft door te sponsoren, materiaal gratis ter beschikking te stellen of door ons aan te moedigen. Met deze startactie hebben we (voorlopig) het prachtige bedrag van €1250,- opgehaald.

Zie het verslag van deze actiedag op www.facebook.com\jeugdbond\ 

 

 

 

Meer actueel

Volg hier het nieuws rondom de jeugdwerkactie, de actiedoelen en de actielanden.

actielanden in het nieuws

Vrij van slavernij in Pakistan

Duizenden arme christelijke families verrichten slavenwerk in Pakistaanse steenfabrieken. Uitzicht op een beter bestaan hebben ze niet. Voor het tweede achtereenvolgende jaar kocht de Nederlandse stichting PECA dit jaar een aantal families vrij.

Lees meer

actielanden in het nieuws

Doofheid: hoe wordt dit ervaren?

Je kunt je niet voorstellen hoe het is om doof te zijn. Frank van de Maas stuurde ons een samenvatting van een engels artikel waarin in een paar zinnen uitgelegd wordt wat een dove meemaakt. Indrukwekkend!

Lees meer

Meer actueel

Bekijk meer actueel

Op de hoogte blijven

Wil je door ons geinformeerd worden over nieuws rondom Geloofwaardig onderwijs? Abonneer je dan op de nieuwsbrief of volg de Jeugdwerkactie via Facebook of Instagram

1115