Actielanden in het nieuws

Stuur je kind naar school!

In een bijeenkomst met ouders van kinderen die op de school van Saviours Welfare zitten in Khaliq Nagar in Pakistan was een moeder die uiting gaf aan haar blijdschap dat haar kinderen op deze school zitten. Zijzelf is zoals verreweg de meeste ouders analfabeet.

Haar dochter kwam nadat ze een half jaar naar school ging thuis met de mededeling dat ze de beste van de klas is. Ze werd door haar ouders niet geloofd, maar bleef bij haar standpunt dat ze beste was. De vader van het meisje is het gaan vragen op school, en het bleek zo te zijn.

Deze moeder zei in deze bijeenkomst tegen andere moeders en een enkele vader: ‘Jullie moeten ál jullie kinderen die er de leeftijd voor hebben naar school sturen. Hier leren ze echt goede dingen!’

 Dezelfde moeder vertelde dat haar dochter op school geleerd heeft dat je je handen moet wassen voor het eten en nadat je naar het toilet geweest bent. Ze heeft dat haar jongere broertje die nog te jong is om naar school te gaan, ook geleerd. ‘En’ vertelde de moeder ‘wij als ouders doen het nu ook’.

 

 

 

Meer actueel

Volg hier het nieuws rondom de jeugdwerkactie, de actiedoelen en de actielanden.

actielanden in het nieuws

Vrij van slavernij in Pakistan

Duizenden arme christelijke families verrichten slavenwerk in Pakistaanse steenfabrieken. Uitzicht op een beter bestaan hebben ze niet. Voor het tweede achtereenvolgende jaar kocht de Nederlandse stichting PECA dit jaar een aantal families vrij.

Lees meer

actielanden in het nieuws

Doofheid: hoe wordt dit ervaren?

Je kunt je niet voorstellen hoe het is om doof te zijn. Frank van de Maas stuurde ons een samenvatting van een engels artikel waarin in een paar zinnen uitgelegd wordt wat een dove meemaakt. Indrukwekkend!

Lees meer

Meer actueel

Bekijk meer actueel

Op de hoogte blijven

Wil je door ons geinformeerd worden over nieuws rondom Geloofwaardig onderwijs? Abonneer je dan op de nieuwsbrief of volg de Jeugdwerkactie via Facebook of Instagram

1115