10 tips voor een actiecommissie


1. Zorg ervoor dat je zelf enthousiast bent! Het begint bij jezelf.

2. Betrek alle jeugdverenigingen bij de actie.

3. Zorg dat de commissie uit verschillende leeftijdsgroepen bestaat

4. Maak een duidelijke taakverdeling: Voorzitter, secretaris, penningmeester, actie-coördinator

5. Maak gebruik van de actietips 

6. Probeer zo veel mogelijk de uitvoering van de acties neer te leggen bij de jongeren.

7. Beleg een brainstormavond waarop alle bestuursleden van de diverse verenigingen aanwezig zijn. Denk met elkaar na over de invulling van de actie.

8. Denk vooraf goed na over activiteiten: datum, locatie, organisatie, voorbereidingstijd, kosten en effectiviteit.

9. Stel doelen: Welk streefbedrag is haalbaar, gezien vorige acties? Wat zijn de randvoorwaarden voor actievoeren vanuit de gemeente en kerkenraad?

10. Actievoeren doen we samen. Zorg voor een goede communicatie tussen de actiecommissie, verenigingen en gemeenteleden. Laat de jeugdbond hier ook onderdeel van zijn.   

 

 

 

10997

Kom in actie!

Een jeugdwerkactie doen we samen. Hoe kun jij je vanuit het jeugdwerk inzetten voor Haris, Grace en Isaac? 

Inspiratie om aan de slag te gaan
Projecten
-12

Pakistan

Haris woont in een sloppenwijk in Lahore. Zijn ouders zijn arm en hebben het niet makkelijk omdat ze christen zijn. Ze werken allebei op de steenfabriek. Veel kinderen kunnen niet naar school. Er is geen geld voor. Ze gaan daarom al jong werken. Help jij Haris naar een school waar hij ook over de Bijbel hoort? 

Lees meer
+12

Nigeria

Grace hoort niets. Als baby is ze door een ziekte doof geworden. Haar ouders schaamden zich voor haar. Het had volgens hen geen zin om haar naar school te laten gaan. Ze zou er toch niets kunnen leren. Nu gaat ze naar school, leert ze een vak en kan ze naar dovendienst. Dat gun je toch elke dove tiener?

Lees meer
+16

India

Isaac volgt een rechtenstudie. Hij wil zich als christen inzetten voor andere christenen in India. Christenen in India wordt tegengewerkt. Toch groeit het aantal christenen. Isaac heeft het nodig om toegerust te worden via zijn gemeente. Zorg jij ervoor dat hij stevig in zijn schoenen komt te staan?

Lees meer

Op de hoogte blijven

Wil je door ons geinformeerd worden over nieuws rondom Geloofwaardig onderwijs? Abonneer je dan op de nieuwsbrief of volg de Jeugdwerkactie via Facebook of Instagram

1114