Opzoek naar een sprekend verhaal?

Wat raakt meer dan een waargebeurd verhaal? Met dank aan Nigeria-ganger: mevr. I. de Pater (Krabbendijke) zijn er drie nieuwe verhalen over zorg aan jongeren in Nigeria. Heel geschikt voor op de +12 (of -12 vereniging) of op de (zondag) school.

Odinka - een verhaal over blindheid

Joseph - een verhaal over epilepsie

Kansera - een verhaal over zorg aan doven

Verwerkingstips bij de vertelling

(Tips van mevrouw de Pater):

Hoe laat je kinderen of jongeren ervaren wat blinde, dove of beperkte jongeen meemaken? H

Verdeeel de groep in drie├źn.....waarbij elke groep de volgende drie activiteiten in carrousselvorm gaat doen binnen een bepaalde tijd.

1. Ervaar blindheid 

  • Een parcours uitzetten [ bv stoel, kopjes en schoteltjes of wat maar ook]  waar dmv 'gesproken hulp' de overkant bereikt moet worden. Geblinddoekt wel te verstaan.... en goede support...
  • Per groep 3 parcours-lopers en drie begeleiders. Die hebben vooraf het parcours niet gezien.

2. Ervaar doofheid

  • Gebarentaal. Briefjes met voorwerpen of situaties. bv bekeuring voor te hard rijden...  of.... hout verzamelen voor het vuur om eten te koken.
  • Beeldt dat maar eens uit zodat de groep het kan raden...
  • Hoeveel briefjes 'afgewerkt' binnen de bepaalde tijd?

3. Ervaar hoe het is om te leven met beperkingen

  • Met een doek 1 arm vastbinden zodat die niet gebruikt kan worden. 
  • Via een parcours naar een de mand of iets dergelijks toe. Plastic zakje pakken. Opblazen en knallen. Dan weer terug zodat de volgende kan gaan.
  • Hoeveel plastic zakjes knalde deze groep?

 

 

 

10997

Kom in actie!

Een jeugdwerkactie doen we samen. Hoe kun jij je vanuit het jeugdwerk inzetten voor Haris, Grace en Isaac? 

Inspiratie om aan de slag te gaan
Projecten
-12

Pakistan

Haris woont in een sloppenwijk in Lahore. Zijn ouders zijn arm en hebben het niet makkelijk omdat ze christen zijn. Ze werken allebei op de steenfabriek. Veel kinderen kunnen niet naar school. Er is geen geld voor. Ze gaan daarom al jong werken. Help jij Haris naar een school waar hij ook over de Bijbel hoort? 

Lees meer
+12

Nigeria

Grace hoort niets. Als baby is ze door een ziekte doof geworden. Haar ouders schaamden zich voor haar. Het had volgens hen geen zin om haar naar school te laten gaan. Ze zou er toch niets kunnen leren. Nu gaat ze naar school, leert ze een vak en kan ze naar dovendienst. Dat gun je toch elke dove tiener?

Lees meer
+16

India

Isaac volgt een rechtenstudie. Hij wil zich als christen inzetten voor andere christenen in India. Christenen in India wordt tegengewerkt. Toch groeit het aantal christenen. Isaac heeft het nodig om toegerust te worden via zijn gemeente. Zorg jij ervoor dat hij stevig in zijn schoenen komt te staan?

Lees meer

Op de hoogte blijven

Wil je door ons geinformeerd worden over nieuws rondom Geloofwaardig onderwijs? Abonneer je dan op de nieuwsbrief of volg de Jeugdwerkactie via Facebook of Instagram

1114