10999

Actie Top-17

Een goede actie maakt jongeren enthousiast om aan de gang te gaan, werkt samenbindend in de gemeente, geeft de organisatie energie en biedt kansen om ook iets te doen met het 'waarom?' van #Geloofwaardig. Wat past bij jullie gemeente? Doe hier inspiratie op!

#01 Ouder(en)avond

Haal de band aan!

Laat ouders, opa's en oma's kennis maken met de vereniging. Organiseer een gezellige avond met koffie, iets lekkers, spelletjes, een quiz of een veiling. Delen, vertellen en verkopen!

Doe mee

#02 Zes- of meerkamp

Samen buiten actief

Organiseer een zeskamp voor de vereniging of hele gemeente. Met welk team ga jij meedoen? Stel een goed team samen en geef je op. Maak er een gezellige middag van. Zorg ook voor de inwendige mens en vertel iets over de actie.

Doe mee

#03 Voorleesochtend

Je hebt er geen kind aan

Nodig alle kinderen van de gemeente uit en verdeel ze in leeftijdsgroepen. Zorg voor een gezellige omgeving. Kies verhalen uit die aanspreken en passen bij de leeftijden. Bied koffie aan voor de ouders!

Tip: Gebruik een verhaal van de vertel-cd of lees voor uit het actieboek 'Farah krijgt een toekomst.'

Doe mee

#04 Talentenveiling

Doe iets met je talent

In elke gemeente zit veel talent verborgen! Het kan van alles zijn. Wat kun jij goed of doe je graag? Verzamel deze talenten en organiseer een talentenveiling. Ramen zemen, oppassen, taarten bakken of auto uitlenen?

Doe mee

#05 Amerikaanse maaltijd

Tijd voor ontmoeting!

Verhoog de saamhorigheid en gezelligheid in de gemeente. Organiseer een maaltijd waarbij iedereen iets meeneemt Voorgerecht, hoofdgerecht of toetje? Proef elkaars specialiteit en praat door over de actie.

Doe mee

#06 Dropping

Zoek de weg naar huis in het donker

Zoek samen in de schemer of in het donker de weg terug. Breng de deelnemers 'blind' naar een onbekende locatie. Vanaf deze plek krijgt de groep aanwijzigingen voor de terugweg. Leuk om te doen met groepen vanuit de gemeente.

Doe mee

#07 Vossenjacht

Zoek de vossen uit je gemeente

Vossenjacht in eigen dorp of stad. Maak het uitdagend door elke vos een stukje van een raadsel te geven. Met behulp van letters en woorden gaan groepjes op zoek naar de oplossing. Tip: Laat +16 jongeren als vos meedoen.

Doe mee

#08 Sponsorloop

Samen actief

Ren, fiets, step of skeeler je warm voor de actie. Organiseer een veilig parcours. Regel de inschrijving en stempelposten en een leuke prijs. Nodig ouders uit om aan te moedigen.

Doe mee

#09 Microkrediet

Van klein geld naar groot geld

Welke jongere kan via ene paar 'verdubbelacties' op een handige manier met 2 euro inzet 50 euro of meer terugverdienen? Laat de jongeren op de vereniging een goed ''business-plan'' bedenken. Ruil, promoot en handel! 

Doe mee

#10 Taarten bakken en verkopen

Eet smakelijk!

Organiseer een bak & proef ochten. Regel vooraf bakkers. Laat anderen genieten van een heerlijke cake of taart. Direct proeven met koffie erbij? Meenemen voor thuis? Of nabestellen?

Doe mee

#11 Concert

Muzikaliteit in de gemeente!

Jong en oud geniet van deze avond. Organiseer een muziekavond waarin de muzikaliteit van de gemeente te zien en te horen is. Spelen en zingen, psalmen en liederen. Mooie voorbereiding op de zondag!

Doe mee

#12 Plantenmarkt

Gevulde bloembakken

In het voorjaar wil iedereen de tuin of bloembakken weer vullen met mooie planten. Organsieer een plantenmarkt op het kerkplein. Denk ook aan de senioren. Regel een bezorgservice!

Doe mee

#13 Zelfgemaakte spullen verkopen

Creativiteit gezocht!

Maak gebruik van de creativiteit van de vereniging. Laat kinderen of jongeren leuke dingen maken op de vereniging en verkoop ze op een kleedjesmarkt of actiemarkt. Denk bijvoorbeeld aan kaarten, vogelhuisjes, deco of trendy steigerhout.

Doe mee

#14 Kledingbeurs

Goed gekleed voor weinig geld

Organiseer een tweedehands kledingbeurs. Denk aan (kinder)kleding die weinig gedragen wordt en kwalitatief nog goed is. Hoedjes, sjaals, tassen en schoenen. Goed gekleed voor weinig geld.

Doe mee

#15 Puzzeltocht

Puzzelend naar het eindpunt

Een puzzeltocht voor de hele gemeente. Met de auto, de fiets of lopend. Zorg voor een mooie interessante route met grappige en cryptische vragen en regel wat tussenstops bij gemeenteleden.

Doe mee

#16 Fotoshoot

Kruip achter (en voor) de camera

Een fotoshoot met je gezin of op de foto met al je vrienden of vriendinnnen. Wie wil dat nu niet? Zoek een enthousiaste fotograaf uit de gemeente die dit voor de actie wil doen!

Doe mee

#17 Kies je kracht

Waar ben je goed in?

Organiseer samen een 'iets-marathon'. Waar ben je goed in, wat is je talent? Zet het in voor de actie. Organiseer het zo dat iedereen op dezelfde dag aan de slag kan.

Doe mee
10989
Vul gerust aan!
Jullie idee op deze site?

Deze unieke Top-17 uit het handboek is natuurlijk aan te vullen. Heb je een succesvolle actie in de gemeente die altijd werkt en voldoet aan de doelstellingen van een goede actie (zie bovenaan)? Wij zien je aanvulling graag komen.

Download het sjabloon
1121