Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Glossy

Maandag 6 mei 2019 is het precies vierhonderd jaar geleden dat de Dordtse Leerregels publiek werden gemaakt. Dat gebeurde op 6 mei 1619, toen óók op een maandag, in de Grote Kerk van Dordrecht. In een stampvolle kerk werden ze voorgedragen.

De Dordtse Leerregels; vierhonderd jaar oud. Bemind, maar onbekend. Jongeren zijn er niet echt in thuis en vinden ze vooral erg moeilijk en stoffig. De Jeugdbond grijpt de vierhonderdste verjaardag van de Dordtse Leerregels aan om ze onder de aandacht van jongeren te brengen. We hebben gekozen voor een ‘glossy’. Geen boek, geen Daniël over dit thema, maar een glossy; een blad dat je een tijdlang op tafel laat liggen en daarna bewaart. De naam van de glossy is Contrast. Natuurlijk met een knipoog naar contraremonstranten, maar ook omdat het gaat over het contrast tussen Gods genade en onze zonden.

Ds. G.J. van Aalst zegt in de glossy: “Het zou me veel waard zijn als het muffe, stoffige imago er voor jongeren vanaf gaat”. De glossy maakt de Dordtse Leerregels toegankelijk voor jongeren. We geven de kern door. We vertellen over de waarde van Dordt, maar vooral over de inhoud: het goud van Gods genade!

Wat deze glossy uniek maakt is de bijdrage van jongeren zelf. We waren in Amersfoort, waar we met 70 jongeren nadachten over Dordt. Hoe dat was? Dat lees je in de glossy. Drie Dordtse jongeren stelden een leuke ‘cityguide’ samen en we vroegen jongeren om een handlettering te maken van een mooi citaat uit de Dordtse Leerregels.

De glossy ‘Contrast’ is een eenmalige uitgave van de Jeugdbond en is binnen de Gereformeerde Gemeenten verspreid. De glossy niet ontvangen, of per abuis als oud-papier weggegooid? Download hier de digitale versie van de glossy.

 

Download

1321