Annuleren

Zoek hier binnen onze website

INTERVIEW.jpg
15 feb 20240 reacties
Interview: Tekenen, kerkorgel en gitaar spelen, kunst kijken en fotograferen
Een interview met ds. Brons en Joël, gefotografeerd door Julian van Leeuwen
verder
THEMA.jpg
15 feb 20240 reacties
Thema: Kunstig
Kijk dan, hoe mooi de lijnen lopen en zie die helderblauwe kleur. Voel eens hoe zacht het aanvoelt. Het doet me denken aan dons. En dan hebben we het nog maar over de buitenkant, terwijl je de binnenkant niet kunt zien.
verder
ZAKEN DIE JE RAKEN.jpg
15 feb 20240 reacties
Blog: Selfies
Miguel Ángel Vivo’ staat er geschreven op grote aanplakbiljetten in de straten van Quito. Wil je kennismaken met de indrukwekkende werken van de meester Michelangelo, dan mag je deze expositie niet missen. Volgens de berichten overtreft deze expositie die van Vincent van Gogh, de Nederlandse kunstenaar die afgelopen jaar werd tentoongesteld. Vanwaar opeens deze belangstelling voor Europese kunstenaars? Ik heb geen idee, maar ik word er wel blij van. Zomaar wat herkenning van eigen bodem. Het schijnt dat ook diverse middelbare scholen met hun leerlingen de exposities bezoeken om de belangstelling voor kunst aan te wakkeren. Alleen maar mooi dus. Aandacht voor culturele ontwikkeling kan nooit kwaad.
verder
Pinksteren
05 feb 20240 reacties
Pinksterpakket "Rijke Zegen, Grote Oogst" binnenkort beschikbaar
Het Pinksterpakket 'Rijke zegen, grote oogst' zal binnenkort beschikbaar zijn in onze webshop. Dit pakket is speciaal ontworpen om de boodschap van Pinksteren, met de nadruk op de Persoon van de Heilige Geest, toegankelijker te maken. 
verder
BLOG
04 jan 20240 reacties
Blog: Niets nieuws onder de zon?
Oud en Nieuw liggen weer achter ons. Pas ben ik in de aanloop naar Oud begonnen met het lezen van het boek Prediker. Gewoon bij hoofdstuk één, enzovoort. Het mooie bij de Bijbel vind ik dat wat je leest telkens weer nieuw is.
verder
BLOG
14 dec 20230 reacties
Blog: De inbreker
We zijn lopend onderweg naar de gymzaal: de klas en ik. De kinderen zijn druk in gesprek over hetzelfde onderwerp. Ik vang flarden op van wat ze zeggen: “Ik heb ‘m in het echt gezien en jij?” “Hij zag er eng uit, die grote hoed en zo’n lange jas… brr…” “Een portemonnee van juf Willemsen en haar mobiel weg, hoe durft ‘ie!” “Jammer dat meester Vogelaar hem niet te pakken heeft gekregen. Ik had…”
verder
19 ZAKEN DIE JE RAKEN (1)
30 nov 20230 reacties
Blog: Ambulanceplezier
Als ambulancedienst worden we regelmatig gevraagd voor schoolbezoek, open dagen, seniorendagen, enz. Meestal proberen we te komen. Het is belangrijk dat mensen weten wat hulpdiensten doen en wanneer we wel of niet nodig zijn. Het is ook leuk. Vaak komen we in mooi gezelschap terecht. Ga je mee?
verder
Column
16 nov 20230 reacties
Blog: Zeg me wie jij bent als vriend
“Aline, je mag niet meer mee naar de markt!” Verbaasd kijk ik hem aan; “Waarom mag ik niet meer mee?” Lachend kijkt Javier me aan: “Als jij erbij bent, zijn de prijzen veel hoger. Normaal gesproken kost een ui $0,10 en nu vragen ze $0,30.”
verder
BLOG
02 nov 20230 reacties
Blog: Bidden om chocola
Om me heen is iedereen in diepe rust, maar voor mij lijkt dromenland nog ver weg. Met vijf lagen paardendekens over me heen probeer ik de koude berglucht op afstand te houden. Onze tent is een sober onderkomen, maar starend in het nachtelijk duister voel ik me rijk gezegend.
verder
BLOG
19 okt 20230 reacties
Blog: Oude meester
Ik heb een nieuw notitieboek voor me liggen. En ik neem me voor om het heel netjes te gaan houden. Maar ik weet nu al: netjes houden mislukt. Ik ga toch weer strepen, klodders, woorden ertussen krabbelen of per ongeluk een bladzijde teveel omslaan.
verder
BLOG-2.jpg
05 okt 20230 reacties
Blog: Onbegrijpelijk
NIEMAND BEGRIJPT MIJ! NIEMAND! Het galmt door de kamer. We schrikken ervan! Nu denk ik: dat klopte wel. Hoe zou ik dit kúnnen begrijpen?
verder
BLOG
21 sep 20230 reacties
Blog: Contrast
Bepakt en bezakt staan we klaar bij de auto’s. Er wordt druk gepraat en in verschillende hoeken worden al voorzichtige plannen gemaakt voor de laatste avond. Ja, het is zover: met de +16 op kamp! Hemelvaartsweekend noemen we het. Na de nodige voorbereidingen gaan we eindelijk op stap met ruim 40 jongeren.
verder
377