Annuleren

Zoek hier binnen onze website

08-11 INTERVIEW ds. F Mulder
06 jun 20240 reacties
INTERVIEW: Met eerlijkheid kom je het verst
Voordat je aan dit artikel begint, denk dan eerst eens een paar minuten na over ‘eerlijkheid’. Doe het maar. Je zult merken hoe ingewikkeld het is om over eerlijkheid na te denken. Want wat is eerlijkheid precies? Kun je echt eerlijk zijn? Dominee F. Mulder is meester in de rechten en weet veel over eerlijkheid. Hij begrijpt goed hoe moeilijk het kan zijn om eerlijk te zijn. En toch is zijn boodschap aan jou: met eerlijkheid kom je het verst.
verder
THEMA
06 jun 20240 reacties
THEMA: Een (h)eerlijke boodschap
Het is warm en ik heb zin in een glas sinaasappelsap. Lekker en gezond! Tenminste, daar lijkt het wel op, als ik de verpakking lees.
verder
COLUMN.jpg
06 jun 20240 reacties
BLOG: Tevoorschijn komen
Wij mensen zijn echte maskermakers. We zijn er meesters in om te verbergen wie we echt zijn of hoe we ons echt voelen. Niemand die ziet dat we ons bang, depressief, onzeker, verdrietig of boos voelen; dat we moeilijke dingen meemaken of met pornoverslaving worstelen. We verbergen onze twijfels over God en de Bijbel. We verhullen of verzwijgen onze slechte daden.
verder
COLUMN
23 mei 20240 reacties
Blog: Alle hens aan dek
MH17, de marine, Italiaanse maffia - het is weer presentatietijd. De derdeklassers staan voorin het lokaal te zweten op hun spreekbeurt. Vandaag komt de Titanic weer eens langs, sommige onderwerpen blijven populair.
verder
BLOG.jpg
10 mei 20240 reacties
Blog: Strijd
Soms merk je weinig van de zondeval. Je bent gezond. Het gaat goed op school en op je werk en iedereen in je omgeving leeft voorspoedig. Je weet het wel, dat de aarde vervloekt is vanwege onze zonden en dat de mens geneigd is tot alle kwaad (dat hoor je op catechisatie en in de kerk), maar dat lijkt allemaal nogal mee te vallen.
verder
COLUMN
25 apr 20240 reacties
Blog: Hoop versus wanhoop
Leven in het kustgebied van Ecuador betekent dat je het warm of heel warm hebt. Wat betreft temperatuur zijn er dus niet veel contrasten, maar wel wat betreft de neerslag. Op dit moment is het regenseizoen en sommige delen van het land worden geteisterd door heftige regenbuien met als gevolg dat huizen en wegen onderstromen en oogsten mislukken.
verder
COLUMN
11 apr 20240 reacties
Blog: Licht in de tunnel
Beproefd…, bepróéfd… Spreek dit woord een paar keer rustig voor jezelf uit. Neem even pauze. Proef wat erin zit.
verder
Column
28 mrt 20240 reacties
Blog: Een verkeerde indruk
Een gewone maandagavond, en toch een bijzondere maandagavond. Ik heb het over de avond van het debat tussen Rob Jetten (D66) en Maaike Rosendal (CCBR), met als thema ‘Abortus: een mensenrecht?’.
verder
COLUMN
14 mrt 20240 reacties
Blog: Lekker lezen in de les
“Lijkt me heerlijk”, zegt een collega tegen me, “lekker tien minuten lezen met je klas!” “Zeker”, antwoord ik, “dat is echt een ontspannen begin van je les.”
verder
COLUMN
29 feb 20240 reacties
Blog: Kuchisabishii
Vandaag werk ik thuis. Na een ochtendje knallen zit ik even te chillen. Ik scroll door de Instagram-reels uit eigen achterban. Als ik dan toch niets beters te doen heb, kan ik net zo goed kijken of zij iets leerzaams te zeggen hebben.
verder
ZAKEN DIE JE RAKEN.jpg
15 feb 20240 reacties
Blog: Selfies
Miguel Ángel Vivo’ staat er geschreven op grote aanplakbiljetten in de straten van Quito. Wil je kennismaken met de indrukwekkende werken van de meester Michelangelo, dan mag je deze expositie niet missen. Volgens de berichten overtreft deze expositie die van Vincent van Gogh, de Nederlandse kunstenaar die afgelopen jaar werd tentoongesteld. Vanwaar opeens deze belangstelling voor Europese kunstenaars? Ik heb geen idee, maar ik word er wel blij van. Zomaar wat herkenning van eigen bodem. Het schijnt dat ook diverse middelbare scholen met hun leerlingen de exposities bezoeken om de belangstelling voor kunst aan te wakkeren. Alleen maar mooi dus. Aandacht voor culturele ontwikkeling kan nooit kwaad.
verder
Afbeelding 1.jpg
05 feb 20240 reacties
Pinksterpakket nu te bestellen
Heb je ons nieuwe pakket al gezien? Dit keer ontwikkelden we een Pinksterpakket: ‘Rijke zegen, grote oogst. Een pakket over de komst van de Heilige Geest.   Pinksteren is niet eenvoudig uit te leggen aan kinderen. Dat maakt dit pakket extra relevant. Wat is er veel te vertellen over de Heilige Geest! Dit pakket is speciaal ontworpen om de boodschap van Pinksteren, met de nadruk op de Persoon van de Heilige Geest, toegankelijker te maken. Het pakket begint op D.V. zondag 5 mei en biedt materiaal voor drie weken. In deze periode valt ook Hemelvaartsdag en in de laatste week Pinksteren. Bekijken of bestellen? Je vindt het pakket hier. hier
verder
377