Annuleren

Zoek hier binnen onze website

THEMA
28 mei 20200 reacties
Thema: "Welke geur verspreid jij?"
Toen ik nog bij mijn ouders woonde en wij allemaal wat jonger waren, deden we regelmatig een gezinsmoment. Zo’n moment begon steevast met drinken en wat lekkers, waarna we een activiteit deden, een Bijbelgedeelte lazen en daar lessen uit trokken voor het leven van nu.
verder
INTERVIEW.jpg
28 mei 20200 reacties
Interview: Leven uit Christus
“O Zoon, maak mij Uw beeld gelijk.” Dat is het dagelijkse gebed van dominee D.W. Tuinier uit Kampen. “Je kunt wel heel veel praten over geestelijke zaken, maar het gaat erom hoe je leven is. Kunnen anderen aan ons zien hoe goed het is om de Heere te dienen?”
verder
BLOG JONGEREN
28 mei 20200 reacties
Blog: Vrucht van de Geest?
Nee, maar hoe halen ze het in hun hoofd? We hebben net de tafel afgeruimd als schuin voor onze tent een caravan wordt geparkeerd: precies in ons uitzicht.  Zijn het nieuwe buren? Jammer nou, we hadden net zo'n mooi plekje. Ik vind het helemaal jammer als ik zie wie er uit de bijbehorende auto stappen. De vrouw van het stel met de twee kinderen kijkt net om en ja hoor, warempel: ze stapt nog op me af ook. Met een lachend gezicht schudt ze me de hand. 
verder
jongerenplatform_nieuwsbrief.jpg
26 mei 20200 reacties
Danielonline komt eraan
Elke werkdag een podcast met een Bijbeloverdenking voor jongeren. Bijbelstudievideo’s, interviews, aansprekende blogs en artikelen over onderwerpen die te maken hebben met het leven van jongeren en wat het christelijke geloof voor hen betekent. Dat is vanaf 2 juni allemaal te vinden op ons nieuwe jongerenplatform danielonline.nu.
verder
BLOG JONGEREN
14 mei 20200 reacties
Blog: Door gesloten deuren
Het huilen staat me nader dan het lachen als ik op m’n fiets door Durrës spurt. Normaalgesproken is het hier druk en levendig en worden er warme begroetingen uitgewisseld.
verder
BLOG JONGEREN
30 apr 20200 reacties
Blog: Een mens
Het was rond 22.30 uur. Ik zocht m’n fiets op het station. In mijn ooghoek zag ik hem al aan komen lopen. Mijn vermoeden was juist. Een opgehouden hand. “Hebt u voor mij wat geld voor eten, drinken en een slaapplaats?”
verder
BLOG JONGEREN
16 apr 20200 reacties
Blog: Actueler dan een nieuwsapp
Ik zal het eerlijk toegeven: in tijden van crisis hebben nieuwsapps grote aantrekkingskracht op mij. Er is iets dat mijn vinger regelmatig over het scherm doet gaan om mijn telefoon te ontgrendelen en de nieuwsapp te openen. Hoe meer het coronavirus voet aan grond kreeg in ons land, hoe meer ik de neiging had om alles te volgen.
verder
BLOG JONGEREN
02 apr 20200 reacties
Blog: Welke schat?
We hadden weer veel in te laden die middag. En dat was ook te zien aan de spullen die we samen in de laadbak hadden gesjouwd. Mijn collega, met wie ik dit werk één middag in de week doe, gaf alles aan en ik gaf het een plekje in de laadruimte van onze bestelwagen. We doen vrijwilligerswerk voor een kringloopwinkel die het woord bij de daad voegt...  
verder
BLOG JONGEREN
19 mrt 20200 reacties
Blog: Knagende vragen
Tijdelijk val ik in op een seculiere voortgezet onderwijsschool in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer. Je verwacht daar van alles, maar niet een meisje dat tijdens het tien-minuten-stil-leesmoment in haar Bijbeltje zit te lezen.
verder
BLOG JONGEREN
05 mrt 20200 reacties
Blog: Onwankelbare liefde
De beving duurt maar dertig seconden. Maar in die tijd laat ze een spoor van dood, verwoesting en onzekerheid achter. Nog slaperig sta ik ineens naast mijn bed. Wat te doen? Is het trappenhuis veilig genoeg? Of toch maar onder een deurpost wachten?
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
05 mrt 20200 reacties
Blog: Begrijpen wat je leest
Ken je het moment dat een klein kind té stil is? Als volwassenen ben je in gesprek. Tot het moment waarop je realiseert dat het wel erg stil is geworden… Vaak is dat geen goed teken.
verder
BLOG JONGEREN
20 feb 20200 reacties
Blog: Rood is rood
Tien, twintig, dertig mensen passeren hem. Sommigen kijken verstoord opzij. Je ziet hen denken: “Je staat in de weg, man!” Maar het stoort hem niet. Hij blijft staan. Zijn blik is gericht op het stoplicht. De kleur is helder rood. Het valt me op.
verder
377