Annuleren

Zoek hier binnen onze website

8-11 THEMA (4)
21 sep 20230 reacties
Thema-artikel: (On)begrensd
Heb jij weleens gedacht aan mensen die in de gevangenis zitten? Het zijn er in Nederland alleen al meer dan 30.000. Waarom zijn ze daar? Wie zijn het? Wat is hun achtergrond? Als christen heb je de opdracht gekregen om je naaste lief te hebben als jezelf. Hoe moet je dit doen? Wat kunnen jij en ik betekenen voor gedetineerden? In dit artikel schrijft Roelof Siebert over gevangenenzorg Nederland en wat zij doen voor onze naaste in de cel. Hij vertelt ons ook over Victor. Opeens komt het heel dichtbij...
verder
THEMA
21 sep 20230 reacties
Thema: Gelukkige Poolse moeder
Mijn collega en ik staan op de verkoping bij een stand van de Jeugdbond, snoepjes uit te delen aan kinderen. We geven Daniëls weg en we praten tegen Jan en alleman. Op de één of andere manier raak ik in gesprek met een Poolse moeder, die met haar man en zoon onze stand bezoekt.
verder
BLOG
21 sep 20230 reacties
Blog: Contrast
Bepakt en bezakt staan we klaar bij de auto’s. Er wordt druk gepraat en in verschillende hoeken worden al voorzichtige plannen gemaakt voor de laatste avond. Ja, het is zover: met de +16 op kamp! Hemelvaartsweekend noemen we het. Na de nodige voorbereidingen gaan we eindelijk op stap met ruim 40 jongeren.
verder
BLOG
31 aug 20230 reacties
Blog: Wiebelbenen
Daar zit ik dan, op een harde houten bank, helemaal achter in de kerk. Mijn voeten wiebelen en mijn handen friemelen. Mijn ogen dwalen af naar het plafond. Dan begint de dienst en zingen we een psalm. Dat vind ik mooi, vooral het luisteren naar het orgel. Daarna gaat de dominee bidden. Ik moet mijn ogen dicht doen tijdens het gebed. Dat vind ik best lastig, want ik wil graag alles zien wat er om me heen gebeurt.
verder
BLOG
03 aug 20230 reacties
Blog: Matigheid
Vanmorgen was ik in een andere kerk, omdat de vriendin van mijn broer belijdenis deed. Een mooie kerk was het! En boven de ramen stonden de vruchten van de Geest uit Galaten 5 geschreven. Slim vind ik dat altijd, als een kerk ook woorden uit de Bijbel op de muren heeft staan. Handig voor de kinderen in de kerk, die toch altijd rond zitten te kijken en dan tegelijkertijd iets goeds leren. Ik bekeek ze ook, vóór de dienst natuurlijk.
verder
Jeugdbon
11 jul 20230 reacties
Website Jeugdwerkactie online
De website over de Jeugdwerkactie is online!  Wil je meer informatie over de actie? Ga naar Bijbelbinnenbereik.nl
verder
BLOG
06 jul 20230 reacties
Blog: Voor mij!
In onze kleine gemeente in Durrës werd even de adem ingehouden toen vier mensen één voor één neerknielden en hun naam klonk met de naam van de drie-enig God. Toen water naar beneden stroomde, wijzend op reinigend bloed. Gods Woord en werk werden zichtbaar. Een indrukwekkend moment. Voor veel mensen in de kerk was het de eerste keer dat ze hiervan getuige waren. “Waar komt dat water vandaan?” vroeg een meisje naast mij verbaasd.
verder
BLOG
15 jun 20230 reacties
Blog: Geen tijd
Hoe gebruik ik mijn tijd? Ik hield het eens bij, voor een opdracht van school. Het was confronterend dat juist dat wat bovenaan mijn prioriteitenlijstje stond, aan het eind van de dag nog steeds niet was uitgevoerd. Ik was heel de dag bezig geweest met nuttige dingen, maar juist die ene belangrijke opdracht had ik niet gedaan. Gek, maar blijkbaar is het menselijk om de belangrijkste taken uit te stellen en je tijd te vullen met ogenschijnlijk belangrijke bijzaken.
verder
BLOG
01 jun 20230 reacties
Blog: Wereldwijd
In het midden van de winkel staat een tafel met stoelen eromheen. Uitnodigend om even te gaan zitten. Eén iemand heeft de uitnodiging aangenomen. Het is een oude tropenarts. Jaren en zorgen tekenen haar gezicht. Zij voldoet niet aan “onze” maatstaven. Ondanks het koude weer draagt zij sandalen. Haar kleding komt niet bij onze gerenommeerde winkels vandaan.
verder
website_foto.jpg
24 mei 20230 reacties
Bijbel binnen bereik | Nieuwe Jeugdwerkactie start in najaar
Hoe vanzelfsprekend is het voor jou dat je een Bijbel in huis hebt? Herinner je je nog een bemoedigend gedeelte dat je las in je Bijbel? Dit najaar staat de Bijbel centraal tijdens de Jeugdwerkactie. Alle drie de doelen zijn gericht op Bijbelgebruik. Doet jouw JV ook weer mee?
verder
BLOG
22 mei 20230 reacties
Blog: Lieve opa
We zitten samen op het bankje. Hij en ik. Diep in onze jassen gedoken vanwege de koude wind, die er op die dag waait. Ondanks het feit dat we in het schoolleven veel dezelfde interesses delen, zit er een groot verschil tussen onze leeftijden. Hij 8 jaar oud, ik 20.
verder
BLOG
04 mei 20230 reacties
Blog: Onbeantwoorde vragen
“Mag ik je wat vragen?” Er komt een jonge vrouw de kerk binnen lopen, kort voor de dienst. Ik neem haar mee naar de kerkzaal en samen schuiven we de bank in.
verder
377