Annuleren

Zoek hier binnen onze website

THEMA
20 jun 20240 reacties
THEMA-artikel: Verdienen of dienen?
Betaald of onbetaald werk? Meer of juist bewust minder werken? Meestal niet de moeilijkste vraag, want als kind van jouw tijd kies jij waar je zelf beter van wordt. Dat is enerzijds heel begrijpelijk. Je mag voor jezelf het goede zoeken.
verder
START
20 jun 20240 reacties
THEMA: Scrollen op Insta
Marit staat bij het bushokje te wachten op de bus naar het ziekenhuis waar ze werkt. Ze zucht. Nog vijf minuten, waar blijft die bus?
verder
COLUMN
20 jun 20240 reacties
BLOG: Die grote dag
Ik neem een besluit. Het wordt een Bijbelleesles vandaag. Het is alweer een tijd geleden dat ik een Bijbelleesles heb gedaan met de groep aan het begin van de dag en het lijkt me goed om dit weer op te pakken. Roostertechnisch komt het ook precies uit, een mooie bijkomstigheid.
verder
COLUMN.jpg
06 jun 20240 reacties
BLOG: Tevoorschijn komen
Wij mensen zijn echte maskermakers. We zijn er meesters in om te verbergen wie we echt zijn of hoe we ons echt voelen. Niemand die ziet dat we ons bang, depressief, onzeker, verdrietig of boos voelen; dat we moeilijke dingen meemaken of met pornoverslaving worstelen. We verbergen onze twijfels over God en de Bijbel. We verhullen of verzwijgen onze slechte daden.
verder
COLUMN
23 mei 20240 reacties
Blog: Alle hens aan dek
MH17, de marine, Italiaanse maffia - het is weer presentatietijd. De derdeklassers staan voorin het lokaal te zweten op hun spreekbeurt. Vandaag komt de Titanic weer eens langs, sommige onderwerpen blijven populair.
verder
BLOG.jpg
10 mei 20240 reacties
Blog: Strijd
Soms merk je weinig van de zondeval. Je bent gezond. Het gaat goed op school en op je werk en iedereen in je omgeving leeft voorspoedig. Je weet het wel, dat de aarde vervloekt is vanwege onze zonden en dat de mens geneigd is tot alle kwaad (dat hoor je op catechisatie en in de kerk), maar dat lijkt allemaal nogal mee te vallen.
verder
COLUMN
25 apr 20240 reacties
Blog: Hoop versus wanhoop
Leven in het kustgebied van Ecuador betekent dat je het warm of heel warm hebt. Wat betreft temperatuur zijn er dus niet veel contrasten, maar wel wat betreft de neerslag. Op dit moment is het regenseizoen en sommige delen van het land worden geteisterd door heftige regenbuien met als gevolg dat huizen en wegen onderstromen en oogsten mislukken.
verder
COLUMN
11 apr 20240 reacties
Blog: Licht in de tunnel
Beproefd…, bepróéfd… Spreek dit woord een paar keer rustig voor jezelf uit. Neem even pauze. Proef wat erin zit.
verder
Column
28 mrt 20240 reacties
Blog: Een verkeerde indruk
Een gewone maandagavond, en toch een bijzondere maandagavond. Ik heb het over de avond van het debat tussen Rob Jetten (D66) en Maaike Rosendal (CCBR), met als thema ‘Abortus: een mensenrecht?’.
verder
COLUMN
14 mrt 20240 reacties
Blog: Lekker lezen in de les
“Lijkt me heerlijk”, zegt een collega tegen me, “lekker tien minuten lezen met je klas!” “Zeker”, antwoord ik, “dat is echt een ontspannen begin van je les.”
verder
COLUMN
29 feb 20240 reacties
Blog: Kuchisabishii
Vandaag werk ik thuis. Na een ochtendje knallen zit ik even te chillen. Ik scroll door de Instagram-reels uit eigen achterban. Als ik dan toch niets beters te doen heb, kan ik net zo goed kijken of zij iets leerzaams te zeggen hebben.
verder
ZAKEN DIE JE RAKEN.jpg
15 feb 20240 reacties
Blog: Selfies
Miguel Ángel Vivo’ staat er geschreven op grote aanplakbiljetten in de straten van Quito. Wil je kennismaken met de indrukwekkende werken van de meester Michelangelo, dan mag je deze expositie niet missen. Volgens de berichten overtreft deze expositie die van Vincent van Gogh, de Nederlandse kunstenaar die afgelopen jaar werd tentoongesteld. Vanwaar opeens deze belangstelling voor Europese kunstenaars? Ik heb geen idee, maar ik word er wel blij van. Zomaar wat herkenning van eigen bodem. Het schijnt dat ook diverse middelbare scholen met hun leerlingen de exposities bezoeken om de belangstelling voor kunst aan te wakkeren. Alleen maar mooi dus. Aandacht voor culturele ontwikkeling kan nooit kwaad.
verder
377