Annuleren

Zoek hier binnen onze website

BLOG LEIDINGGEVENDEN.jpg
17 okt 20190 reacties
Luisteren naar het Woord
Buiten onweert het. Soms licht de lucht op en de donder die volgt, klinkt hard in onze oren. Op mijn schoot zit mijn zoontje. Met zijn grote, bruine ogen kijkt hij me aan en zegt: “Pap, nu spreekt de Heere, hè?” Ik knik en zeg zachtjes: “Ja, nu spreekt de Heere”. Zo jong als hij is, kan hij eerbiedig stilzijn en luisteren.
verder
BLOG JONGEREN
03 okt 20190 reacties
Blog: Loopbaan
Denk je weleens na over je loopbaan? (Carrière mag je het ook noemen, maar dat klinkt toch anders.) Niet iedereen doet hetzelfde beroep. Niet iedereen wordt bakker bijvoorbeeld.
verder
BLOG JONGEREN
19 sep 20190 reacties
Blog: Coke
Het was een bijzondere ontmoeting aan het water in een mooi stadje aan de IJssel. Ik zat op een warme middag langs de rivier te genieten van de natuur. Lekker op de stenen, mijn voeten bengelend in het water. En toen stond hij zomaar naast me.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
19 sep 20190 reacties
Blog: Geen zending zonder jongeren
Ik loop het Hoornbeeck College in Amersfoort uit. Het is inmiddels donker. Met een hoofd vol indrukken stap ik mijn auto in. Het is nog een stukje rijden naar huis. Alle tijd om na te denken. De Jeugdwerkdag is goed verlopen. Gelukkig, want het is altijd spannend of alles goed verloopt.
verder
BLOG JONGEREN
06 sep 20190 reacties
Blog: De halve-seconde-regel
Je zult maar paardengek zijn. Overal waar je komt, zie je paarden. Je hebt geen seconde nodig om te zien wat het ras is. Soms kom je prachtige paarden tegen. Je hart gaat sneller kloppen. “Geweldig!” Omdat jij van paarden houdt, zíe je het gewoon. Je kunt het onmogelijk niet zien. Ik heb geen verstand van paarden. Je kunt me alles wijsmaken. Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Het zijn inderdaad prachtige dieren. En ik kan het wel begrijpen dat je ogen als een magneet getrokken worden naar een prachtig zwart Fries paard.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN.jpg
06 sep 20190 reacties
Blog: Op huisbezoek in Amman
We rijden met ons busje door de achterbuurt van Amman, de hoofdstad van Jordanië. Het is al wat later op de avond, maar iedereen is nog op straat, inclusief de kinderen. Onze gids, de voorganger van een christelijke gemeente in Amman waar we enkele dagen te gast zijn, wijst in z’n beste Arabisch de weg…
verder
BLOG JONGEREN
15 aug 20190 reacties
Blog: Te groot
Geconcentreerd probeert hij het grote vierkant door het veel te kleine ronde gaatje van het plastic speeltje te duwen. Eerst rustig, daarna wilder. Ik probeer hem op andere gedachten te brengen: “Dat stuk is veel te groot, dat past niet!” Een tweejarige heeft daar andere gedachten over. Een nieuwe poging wordt ondernomen.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
15 aug 20190 reacties
Blog: Gaat-tie?
Hij zat aan een tafeltje te wachten bij de Julia’s (pastarestaurant) op Utrecht Centraal. Zijn hoofd op het krantje voor hem. Ogenschijnlijk onverschillig. Heel de wereld ging aan hem voorbij. Een dakloze. Af en toe keek hij eventjes op.
verder
BLOG JONGEREN
25 jul 20190 reacties
Blog: Tijdgebruik
“Kom je mee, thee drinken?” of “Blijf je slapen?” De mogelijkheden lijken oneindig bij de vluchtelingen die ik ontmoet. Als gast ben je belangrijker dan alle afspraken die er zijn. Een afspraak die je maakt loopt altijd uit en de afspraak begint altijd later dan gepland. Gastvrijheid staat hoog op de agenda. 
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
25 jul 20190 reacties
Blog: 'Wat is het doel van mijn leven, meneer?'
Het is wat later op de avond als ik mijn schoolmail controleer. Een bericht van een anonieme jongere trekt mijn aandacht. Drie vragen staan er in.
verder
BLOG JONGEREN
04 jul 20190 reacties
Blog: Theevraag
“Wie heeft de meeste invloed op jouw leven gehad?” Zomaar een vraag die ik tegenkwam op een theezakje van Pickwick. Hoewel ik zelf geen theeliefhebber ben, verzamel ik graag de vragen. Op sommige heb ik direct een antwoord, maar op deze vraag niet.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
04 jul 20190 reacties
Blog: De kracht van verhalen
Een bijeenkomst kan lang duren, maar met een boeiend verhaal doe je iedereen een plezier: kinderen, jongeren en de volwassenen die erbij zitten evengoed. Naar het verhaal bij een Kerst- of Paasviering zitten niet alleen de kinderen muisstil te luisteren.
verder
377