Annuleren

Zoek hier binnen onze website

BLOG
15 dec 20220 reacties
Blog: Kijk jij?
Je komt ze overal tegen. In huizen, winkels, restaurant... Regelmatig werp je er een blik in, soms geheel onbewust. Maar er zijn ook momenten dat je heel bewust kijkt. Waarschijnlijk ’s morgens als je de deur uit gaat… Een laatste blik en dan ga je.
verder
BLOG
01 dec 20220 reacties
Blog: Zingen
Zingen is favoriet bij de meeste kinderen uit mijn klas. Waar er aan het begin van het jaar nog wat huiverig en afwachtend gezongen werd, worden de keeltjes nu bij voorbaat al geschraapt. Ogen die gaan glimmen en druk gefluister. Daar ben ik blij mee, want ik merk dat het de klas samenbindt. Samen zingen tot eer van God; mooi is dat!
verder
BLOG
17 nov 20220 reacties
Blog: Dilemma's
Snel schoot de duif omhoog, precies op het moment dat de arend ‘m probeerde te pakken! Gefascineerd volgde ik het tafereel in de lucht. Ik stond op een uitkijkplaats midden in de Rocky Mountains van Canada. Met vrienden maakte ik een dagtocht waarbij we in de bossen zouden kamperen. Onderweg kregen we vanaf een uitkijkplaats een prachtig uitzicht op een dal tussen twee bergketens. En boven dat dal probeerde een arend een duif te vangen.
verder
BLOG
03 nov 20220 reacties
Blog: De spiegel
Het is vrijdagavond en ik ben het een beetje zat. Ik heb drukke weken achter de rug en nu moet ik vanavond ook nog als vrijwilliger naar de kinderevangelisatie. Vanmiddag heb ik een mailtje van school gekregen, dat één van onze jongens straf heeft gekregen op school en vervolgens komt hij ook nog eens te laat voor het eten binnen. Zucht...
verder
COLUMN
20 okt 20220 reacties
Blog: Levensgevaar
Haar naam betekent vlinder. En die naam deed ze eer aan. Ze fladderde van de ene plaats naar de andere. Snel even een klant helpen, wat dingen op de toonbank rechtzetten en dan weer naar haar visite in het keukentje achter de winkel. Haar kleurige, lange gewaden en bijpassende hoofddoek wapperden vrolijk mee.
verder
BLOG JONGEREN
06 okt 20220 reacties
Blog: Stromend water
Het water stort naar beneden. Eromheen hangt een mist van ontelbare waterdruppeltjes. Dit machtige geluid maakt dat ik stil wordt.
verder
BLOG
26 sep 20220 reacties
Blog: Gouden momenten op kamp
Maandenlang wordt er naartoe geleefd. Vaak wordt de vraag al gesteld in de eerste schoolweek. “Meester, gaan we dit jaar weer op kamp?” Hoopvolle blikken. Enthousiast door de verhalen die ze gehoord hebben van broers, zussen of anderen.
verder
BLOG
11 aug 20220 reacties
Blog: De keuze
"Jij moet de keuze maken voor Jezus. Hij zegt toch: bekeert u! Jezus zal niet iets vragen wat je niet kunt doen. Jij moet Hem aannemen want zovelen Hem aangenomen hebben in het geloof heeft Hij kracht gegeven kinderen Gods genaamd te worden!" Het zijn de woorden van mijn collega. Hij en ik konden het niet eens worden. Onze vraag? Wat doet de Heere en wat doet de mens in de bekering? Hij legt de mogelijkheid tot bekering volledig bij de mens. Dat doet hij op grond van de Bijbel.
verder
BLOG
21 jul 20220 reacties
Blog: Neem en lees...
De leerkracht Zorg dat ze je betrappen op 't lezen van een boek. Leg stiekem tussen mappen een oude pocket zoek. Sta openlijk te lezen, vooraf en tussendoor, in boeken, onvolprezen en lees er vief uit voor. Betrek een tekst die zindert bij zowat elke les. Besmet hen onverhinderd. Wees leesgids. Boek succes. (Stijn de Paepe, 2019)
verder
BLOG
30 jun 20220 reacties
Blog: Toekomstmuziek
Een doordringend tromgeroffel dreunt door de straten van de stad. De doffe slagen moeten ieders aandacht richten op de ramadan, het dertig dagen durende Islamitische vastenfeest. Iedereen lijkt er vol van te zijn. Tot mijn verbazing is een ruimte nabij de kerk plotsklaps ingericht als tijdelijke moskee. Binnen zijn prachtige vloerkleden uitgerold en een spandoek aan de buitenmuur wenst iedere voorbijganger een gelukkige vastenmaand toe.
verder
BLOG.jpg
16 jun 20220 reacties
Blog: Bukkend leven
Op een zonnige dag in april lijkt het mij een goed idee om naar een speeltuintje te gaan. We komen aan op een groen grasveld, gevuld met paardenbloemen. Een deel bloeit uitbundig, een ander deel is uitgebloeid. Het mooie van van deze bloemen is haar schoonheid in haar sterven. Juist in deze laatste fase van het leven, is deze bloem op zijn mooist.
verder
BLOG
02 jun 20220 reacties
Blog: Die ene speciale dag
Het is bijna zover, die ene speciale dag in het schooljaar. Zo’n dag waar de kinderen heel veel zin in hebben. Als leerkracht vind ik die ene speciale dag leuk en gezellig, maar ik ben ook heel blij als het weer voorbij is en alle leerlingen weer veilig terug zijn.
verder
377