Annuleren

Zoek hier binnen onze website

BLOG JONGEREN.jpg
04 nov 20210 reacties
Blog: Hoe was jouw vakantie?
Samen met enkele raadsleden in onze gemeente heeft onze burgermeester een werkgroep opgezet. Na de vakantie was weer de eerste vergadering van de werkgroep. Tijdens de zomervakantie is de politiek ‘gesloten’ dus we hadden elkaar al even niet meer gesproken. Zoals bij iedere vakantie moest er even worden geïnformeerd naar hoe iedereen de vakantie had ervaren.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
21 okt 20210 reacties
Blog: Het naamwoordelijk gezegde
Het is maandagmiddag en ik ben samen met mijn collega’s van Nederlands aan de wandel. We wisselen onze leservaringen van het afgelopen jaar uit. Op de dependance heb ik het erg naar mijn zin gehad, maar mijn collega’s van de hoofdlocatie ken ik niet zo goed. Zijn ze aardig? Of zijn het een soort ‘hoge geesten’? Neerlandici bijvoorbeeld? Ik verschrompel al bij de gedachte…
verder
BLOG JONGEREN
07 okt 20210 reacties
Blog: Bardha
Met een dik vest aan en mijn laptop op schoot, heb ik me op de bank genesteld. Links en rechts van mij zie ik afwisselend donkere en lichte wolkenpartijen voorbijtrekken. Af en toe laten ze hun vochtig goedje ongenadig neerkomen rond dit prachtige plekje. Ook het fluitende geluid van de wind zorgt voor natuurlijke achtergrondmuziek. Het is heerlijk om weer even te genieten van dit Hollandse landschap. Een nog groter voorrecht is het om na bijna twee jaar familie en vrienden weer te ontmoeten en samen naar de kerk te kunnen.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
23 sep 20210 reacties
Blog: Weerpraatje
“Wat een vies weer is het toch.” Een veel gehoorde uitspraak tijdens regen. Ik kom er steeds meer achter hoeveel het weer invloed heeft op ons humeur. Toch vind ik geen reden om het weer ‘vies’ te noemen zodra je er nat van wordt. Eerlijk is eerlijk, ook ik keek na deze winter uit naar de warme zonnestralen. Ik houd van de zon en de lange dagen. Ik ben vast ook niet de enige die stiekem baalt dat we het weer van vorig jaar zomer niet hebben. 
verder
BLOG JONGEREN
02 sep 20210 reacties
Blog: De eerste geschiedenisles
Het is donderdagmiddag kwart over één, de eerste week na de zomervakantie. De klassendienst heeft net de geschiedenisboeken uitgedeeld. Enthousiast worden de boeken doorgebladerd. Hier en daar stoot iemand zijn buurman aan, om hem te wijzen op een bepaalde afbeelding. Geduldig wacht ik tot het geblader minder wordt. Steeds meer leerlingen zijn uitgekeken en zoeken de eerste bladzijde op. Na even wachten kijken tweeëntwintig paar ogen mij verwachtingsvol aan. Het is de eerste geschiedenisles in groep 8.
verder
BLOG JONGEREN
12 aug 20210 reacties
Blog: Wilhelmus
Het is een vast ingrediënt van de Koersvakantie: zingen. In de natuur of juist midden in de stad. Om geld op te halen voor de kampactie of om de dag af te sluiten rond het meeneemorgeltje. Dat zingen van essentieel belang is bleek ook weer tijdens een kamp een aantal jaar geleden.
verder
BLOG JONGEREN
22 jul 20210 reacties
Blog: Dichtbij God
Een tijd terug kwam ik interessante informatie tegen over verlichtingsdenkers en de watercyclus. De tijd na de middeleeuwen wordt de verlichting genoemd omdat toen belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen werden gedaan.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
01 jul 20210 reacties
Blog: Wat is echt geloof? En wat heb je eraan?
Een paar jaar geleden waren onze pubers fan van Coca-Cola. Om mij te testen hadden mijn kinderen op een avond een aantal glazen van verschillende soorten cola ingeschonken en ik moest dan proeven welke de echte cola was.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
17 jun 20210 reacties
Blog: Gebroken
“Oh… echt?!” Vol verbazing en verontwaardiging slaat Erditi een hand voor z’n open mond. Een kalf in plaats van God… Vreselijk! Dat dit indruist tegen alles wat God geboden heeft, weet Erditi maar al te goed. Deze weken dachten we na over Gods verbond met Israël. We bespraken de Tien Geboden, waarin God verbondstrouw vroeg van Zijn volk. En nu dit… Een gouden dier aanbidden als god. Sommige kinderen moeten er gewoon een beetje om lachen.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
03 jun 20210 reacties
Blog: Vragen
Ik heb er nogal wat. Wat is waarheid en wat is leugen? Wat is echt en wat is vals? Ik zoek naar antwoorden en vaste grond onder mijn voeten. In een wereld vol onzekerheid, gebrokenheid en twijfel, zoek ik een sterke basis voor mijn leven.
verder
BLOG JONGEREN.jpg
20 mei 20210 reacties
Blog: Een tweede kans
In gedachten loop ik een rondje door ons huis. Mijn oog valt op een oud schoolbankje dat dienstdoet als knutseltafeltje voor onze kinderen. Hoe oud zou dit bankje zijn? Hoeveel kinderen zullen hieraan met het puntje van de tong uit hun mond, gezwoegd en gezweet hebben?
verder
Kentaa - actie.zorgvoormorgen.nu
11 mei 20210 reacties
Hét hulpmiddel om actie te voeren
We hebben een actieplatform opgericht om actievoeren voor jou makkelijker te maken. Iedereen kan namelijk een actie aanmaken via actie.zorgvoormorgen.nu. Vanwege de beperkingen van fysiek actievoeren hebben we dit hulpmiddel ontwikkeld. Met nog ruim een halfjaar voor ons hopen we dat er nog veel extra acties georganiseerd gaan worden.
verder
377