Annuleren

Zoek hier binnen onze website

2018 16 BLOG JONGEREN
06 sep 20180 reacties
Blog: Awesome-boy
“Pas was ik, je oom, ook in een kerk. Daar was het ook zo druk. Daar stonden ze ook in de rij, net als hier.”
verder
2018 16 THEMA
06 sep 20180 reacties
Thema: Conflict
Ruzie is akelig. Wie geniet er nu van ruzie? Toch zijn wij allemaal ruziemakers. Dat begint bij jezelf en bij niemand anders. Ruzie ontstaat als ik net iets beter van mijzelf denk dan van de ander. In ieder geval heb ik het niet gedaan… Die ander, die…
verder
2018 16 BLOG LEIDING
06 sep 20180 reacties
Blog: Slaaptheologie
“In 1980 wist ik het al, de Tour wordt gewonnen in bed”. De stem is van de oud-wielrenner Joop Zoetemelk. Een matrassenfabrikant gebruikte hem voor een reclame rondom de Tour de France. Het gaat niet om Joop, het gaat niet om wielrennen. Het gaat over het belang van slapen.
verder
BLOG JONGEREN
16 aug 20180 reacties
Blog: Perspectief
Ik ben mijn drone kwijt. Nu is dat niet zo raar, als je weet wat het inhoudt om een drone te besturen. Onverwachte windvlagen, besturingsknoppen die opeens de tegengestelde functie lijken te krijgen en overstekende bomen: het leven van een amateur-drone-piloot gaat niet over rozen.
verder
BLOG LEIDINGGEVENDEN
16 aug 20180 reacties
Blog: Ik ga op reis en ik neem mee...
Toen ik kind was en wij op vakantie gingen, was het spel dat wij standaard in de auto deden ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’ Wie aan de beurt was, noemde iets dat rijmde op wat er voor genoemd werd. Attributen die nooit vergeten werden: snorkel, boeken, spelletjes… Nauwkeurig werd gecontroleerd of we niks vergaten. Portemonnee, paspoorten, ANWB-kaart en dergelijke. Niemand zal tegenspreken dat een goede voorbereiding van de vakantie nodig en handig is. Als kind kwam in mijn lijstje ‘eerste behoeften voor de vakantie’ de Bijbel niet voor.
verder
2018-14 BLOG JONGEREN
26 jul 20180 reacties
Blog: Dwalende sterren
Je kunt het je in deze tijd van Google Maps nauwelijks voorstellen, maar vroeger navigeerde men op zee aan de hand van de sterren. Zo kon de stuurman vrij nauwkeurig zeggen waar men zich bevond op de onmetelijke oceaan. En de geschiedenis bewijst dat men wist te komen waar men wilde zijn. Een prachtig stukje zeemanschap, ontleend aan het feit dat de sterren hun vaste plaats hebben aan de hemel. Vaste plaats? Logisch toch?
verder
2018-14 BLOG LEIDING
26 jul 20180 reacties
Blog: Leer van de meeuwen
Sinds een aantal weken worden wij op het JBGG-kantoor vergezeld door een bijzondere familie. Elke ochtend, laten ze luidkeels weten dat ze er ook zijn. Het is een groep meeuwen. Je weet wel, zo’n groep vogels die je brutaal het brood uit de hand snaaien en die een huivering bij je oproepen als je in hun felle ogen kijkt. Als één familie is deze groep meeuwen neergestreken op het gebouw van de buren.
verder
BLOG JONGEREN
05 jul 20180 reacties
Blog: Schreeuw
Je kunt de schreeuw van een baby niet horen, wanneer de abortustang zijn moordend werk doet. Dat maakt het zo makkelijk. Jaarlijks 30.000 doden zonder stem. Zo makkelijk, dat het lijkt dat haast heel Nederland is gestopt met nadenken.
verder
BLOG LEIDING
05 jul 20180 reacties
Blog: Hallo Jumbo - Adieu
Het had zo’n mooie ontmoeting kunnen worden. We hadden net met een groepje +21 jongeren een gezang gezongen in de herdenkingskapel bij deze kerk. Helaas konden we de kerk zelf niet in, daar zou de dag erna een evenement gehouden worden. De kosteres is met een team vrijwilligers druk bezig om alles gereed te maken. Na een tijdje loopt ze op ons toe; een goed moment voor ontmoeting.
verder
2018-12 BLOG JONGEREN
14 jun 20180 reacties
Blog: Buitenkant
“Werk jij op zo’n reformatorische school en ben je hier?” Verbaasd keek een medecursist mij aan. Ik knikte bevestigend; zo vreemd is dat toch niet? Het was een cursusdag voor een sociaal emotionele training. Ook op onze school moeten kinderen leren hoe ze respectvol met zichzelf en elkaar moeten omgaan.
verder
2018-12 BLOG LEIDING
14 jun 20180 reacties
Blog: Kinderkunst
Een tijdje geleden was ik in de Sint-Jan in Gouda. We kregen een rondleiding langs de Goudse glazen, de enorme gebrandschilderde ramen in de kerk. Het is een wonder op zich dat die er nog zijn, vertelde de gids. In de oorlog zijn ze, in onderdelen verpakt in kisten, verstopt op allerlei plekken in de omgeving, zodat ze niet geschonden konden worden door het oorlogsgeweld. Wat een operatie moet dat geweest zijn. Nu staan ze weer op hun oude plek en vertellen ze hun kleurrijke verhaal.
verder
BLOG JONGEREN 2018-11
31 mei 20180 reacties
Blog: Heb het leven lief
De gebakjes op tafel glanzen me tegemoet. Om me heen hoor ik mensen praten, lachen. Ik ben er met mijn gedachten niet bij. Ik denk terug aan het laatste lied dat net is afgespeeld. Je kon een speld horen vallen. Ademloos werd er geluisterd. Ook ik werd gegrepen door de tekst. “Leef als een kind”, zo klonk het. Ja, dacht ik, dat is wat we moeten leren.
verder
377