Annuleren

Zoek hier binnen onze website

BLOG LEIDING 2018-11
31 mei 20180 reacties
Blog: Luisteren
Ik sta achterin de kerk. Langzaam druppelen alle jongeren met leidinggevenden de kerkzaal binnen. De een stil, de ander luidruchtig of misschien beter gezegd enthousiast. Ze zoeken hun plekjes of worden door mensen van de regelingscommissie naar hun plek gebracht. Het loopt tegen tien uur. De Bondsdag kan gaan beginnen. Maar helaas zijn nog niet alle verenigingen er. Een paar verenigingen hebben gebeld: ‘We zijn iets later. De afrit was ineens afgesloten’. Soms vraag je je af van wie de jongeren het hebben dat ze berichtjes niet lezen…
verder
2018-10 COLUMN
17 mei 20180 reacties
Blog: Kookboek
Er zijn momenteel heel wat jubileums in ‘ons wereldje’. Vorig jaar herdachten we vijfhonderd jaar reformatie. Dit jaar bestaat de SGP honderd jaar. Het is dit jaar ook vierhonderd jaar geleden dat in Dordrecht de Nationale Synode werd gehouden, waar de Dordtse Leerregels werden opgesteld. 
verder
2018-10 BLOG LEIDINGGEVENDEN
17 mei 20180 reacties
Blog: Moeder
Afgelopen zondag was het moederdag. Maar voor christenen is het iedere zondag moederdag. Van de kerkvader Cyprianus is de uitspraak: “Wie de kerk niet als moeder heeft, kan God niet als Vader hebben”. Augustinus zegt het hem na, maar verandert de betekenis wel. Het gaat hem om de band van liefde die daar is waar de Geest werkt. Calvijn spreekt over de kerk als moeder “buiten wie geen heil is”.
verder
2018-09 BLOG JONGEREN
03 mei 20180 reacties
Blog: Lees!
Deze column bestaat (exclusief de kop) uit 278 woorden. De leessnelheid van een gemiddeld mens is ongeveer 250 woorden per minuut. Dus het lezen van dit stukje kost je op de kop af 1 minuut en 7 seconden. Dat valt mee toch? De investering van ruim een minuut om op een gevatte manier jouw mening te prikkelen. Of om een glimlach op je gezicht te krijgen. Het kost je weinig en het levert een beetje op. Toch hoop ik wel dat je iets meer tijd aan de hele Daniël besteedt. Het kost je iets meer, maar het levert je ook wat meer op. Omdat je leest over onderwerpen die je aan het denken kunnen zetten. Of een antwoord vormen op jouw (levens-) vragen.
verder
2018-09 BLOG LEIDING
03 mei 20180 reacties
Blog: Indringende roepstem
Alles wat zich herhaalt, kan sleur veroorzaken. Zelfs de tweewekelijkse JV-avond. Je doet zeker wel je plicht, maar ben je nog echt bewogen om het heil van je jongeren? Of wordt het dan allemaal wat gewoontjes?
verder
2018-08 BLOG JONGEREN
19 apr 20180 reacties
Blog: N2
Stikstofgas. Daar staat het scheikundige symbool voor dat boven deze column staat. Nee, ik ga geen uiteenzetting geven over de chemie van deze stof. En ook niet over de vele technische toepassingen hiervan. Dat laat ik graag aan anderen over. Hoewel… één veelgebruikte toepassing van stikstofgas geeft toch wel veel stof tot nadenken.
verder
2018-08 BLOG LEIDING
19 apr 20180 reacties
Blog: Verborgen
Laatst las ik een Joods verhaal over een rabbijn. Op een dag ging hij naar buiten en kwam daar zijn dochtertje tegen. Ze huilde en de rebbe vroeg wat er was. Het meisje antwoordde: “We waren verstoppertje aan het spelen. Ik had me op een heel goed plekje verstopt, maar ze kwamen me niet zoeken. Ze misten me niet eens." Daarop zei de rebbe: “Zo voelt God Zich ook. Hij heeft Zich verstopt, opdat wij Hem zouden zoeken, maar niemand zoekt Hem.”
verder
07-2018 BLOG JONGEREN
05 apr 20180 reacties
Blog: De ring of het varken?
Een schone vrouw die van rede afwijkt, is een gouden bagge in een varkenssnuit (Spr. 11:22). Je zult maar een prachtige vrouw zijn en vergeleken worden met een varken! Niet echt een boodschap naar onze zin. Wel een Bijbelse boodschap.
verder
07-2018 BLOG LEIDING
05 apr 20180 reacties
Blog: Zijn werk gaat door
Loslaten, afscheid nemen; het zijn steeds terugkerende thema’s in een mensenleven. Ook in het jeugdwerk neem je afscheid van jongeren die doorstromen naar de volgende verenigingsgroep of van jongeren die niet meer naar de vereniging komen. Of je neemt zelf als leidinggevende afscheid van de vereniging omdat er andere taken op je pad komen.
verder
BLOG JONGEREN
22 mrt 20180 reacties
Blog: Onbezorgd
Ze schreef haar bericht begin januari. Het werd meer dan 150.000 keer ‘geliked’ en duizenden keren gedeeld op Facebook. De inhoud raakte lezers. 
verder
BLOG LEIDING
22 mrt 20180 reacties
Blog: Pro Deo
Met een wijds gebaar opende ze de deur van de snackbar, terwijl ze de jongen voor mij, keurend bekeek. Die keek niet op of om. Ik denk dat hij ongeveer vijftien jaar was. Hij liep al sjokkend - uiteraard met bijbehorende oordopjes - naar binnen. Niet gehinderd door de deur, want die was inmiddels geopend door de dame die van binnen kwam en de deur gracieus opende.
verder
BLOG_JONGEREN
08 mrt 20180 reacties
Blog: Treinreis
Misschien reis je weleens met de trein. Voor je studie, werk of een dagje uit. Prima vervoermiddel. Maar je moet wel op tijd zijn. Als de conducteur fluit, gaan de deuren dicht en vertrekt de trein. Ben je te laat? Dan blijf je achter. Misschien trok je nog wel  een sprintje om de trein te halen. Flink balen als de deuren net voor je neus dicht gaan. Maar te laat is te laat.
verder
377