Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Geen zending zonder jongeren

BLOG LEIDINGGEVENDEN

Ik loop het Hoornbeeck College in Amersfoort uit. Het is inmiddels donker. Met een hoofd vol indrukken stap ik mijn auto in. Het is nog een stukje rijden naar huis. Alle tijd om na te denken. De Jeugdwerkdag is goed verlopen. Gelukkig, want het is altijd spannend of alles goed verloopt.

Het was fijn om met leidinggevenden, ambtsdragers en vrijwilligers samen te zijn. Ze zijn allemaal betrokken op jongeren. Ze genieten van de omgang met jongeren en proberen hen te voeden vanuit het Woord. Ik kan daar blij van worden. Maar ik hoorde  ook over zorgen en worstelingen rondom jongeren, over vragen hoe de gemeente een warm nest kan zijn voor jongeren. Wat gun ik jongeren zo’n warm nest.

Vanavond was er een volle kapel in Amersfoort. Hoeveel mensen waren er? 200? 300? Prachtig! Ineens zie ik een ander beeld voor me. Het beeld van een volle zaal rond een podium, de zendingsdag. Die werd een paar weken later gehouden. Hoeveel mensen zaten daar? 2000? 3000? Het is goed om zoveel betrokkenheid op het werk van de zending te zien. Dat zal onze collega’s van ZGG met warmte en dankbaarheid vervullen.
Het beeld laat me niet los. Natuurlijk is de jeugdwerkdag niet hetzelfde als de zendingsdag en aantallen zeggen niet alles. De vergelijking gaat misschien mank. Maar de zending kan niet zonder jongeren. De nood in de zending is groot. Het Evangelie moet gebracht worden. Juist in de gemeente wordt de kiem gelegd voor het zendingswerk van de toekomst. Als er (en dat klinkt misschien heel dramatisch) geen jongeren meer in de kerk zijn, kan de kerk geen zending meer bedrijven. Wie zullen dan straks het werk van de zending ondersteunen? Wie worden er dan uitgezonden om het Evangelie te brengen? Daarom vraagt het jeugdwerk de aandacht van elk gemeentelid.

Zien we jou (en u) volgend jaar ook op de Jeugdwerkdag?

Jaco Pons

377