Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Dinsdag 20 maart

lamb-292512_1920

Lezen: Jesaja 53

Al aan het begin van Jezus’ omwandeling door het Joodse land, wordt Hij het ‘Lam van God’  genoemd (Joh. 1:29). Als een Lam, profeteert Jesaja, werd Hij ter slachting geleid. Het is voor Filippus het startpunt om aan de kamerling Jezus te verkondigen.

Jesaja maakt eigenlijk een schilderij van gebeurtenissen die eeuwen na hem plaatsvinden. Maar hoe nauwkeurig legt hij het beeld vast. Dit gedicht tekent de Knecht, de Dienaar van de Heere als een lijdende figuur. Het zijn bekende woorden, het zijn ook heel diepe woorden. Het is belangrijk om dit mediterend te overdenken. Lees de woorden en weeg de woorden.

Misschien ben jij wel iemand die graag reist. Het liefst naar mooie, exotische bestemmingen. Op een gegeven moment vraagt iemand jou: “Wat is het mooiste plekje in jouw omgeving?” Je denkt na, en opeens besef je dat je het helemaal niet weet. Je kent je eigen omgeving niet. Je ging er aan voorbij, omdat je wel dacht dat je wist hoe het er allemaal uitziet.

Dat is met bekende gedeelten uit de Bijbel ook zo. Je denkt te weten wat er staat, maar is het ook echt zo? Heeft het je ziel geraakt? Hoe je ook bezig bent met deze woorden uit de Bijbel, je zult de bodem niet raken. Hier lees je hoe de Zaligmaker van zondaren Zijn weg gaat naar het kruis. Neem geen genoegen met snel lezen, maar gun jezelf de rust om dit lied biddend te overdenken. Drukken jouw zonden? Weet je niet hóe je bij God terug moet komen? Roep je om de Zaligmaker? Hier is Hij, in Wiens wonden wij allerlei vertroostingen vinden.

  • Als dit gedeelte een schilderij zou zijn, wat zie je dan allemaal?
  • Wat zijn de donkere kanten? Wat zegt dit over ons?
  • Waar zie je licht en wat zegt dit over de Heere?
  • Wat roept dit gedeelte bij jou op?
1178