Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Donderdag 1 maart

wheat-2713927_1920

Lezen: Genesis 50:15-21

De broers van Jozef hadden nooit kunnen denken dat de dromen van Jozef in vervulling zouden gaan. Maar het is gebeurd. Voor ze het wisten! Want toen zij bogen voor de onderkoning van Egypte, hadden ze geen idee dat het Jozef was.

Ze hadden hem verkocht. Weg met hem. Naar Egypte als slaaf. In Egypte was het niet makkelijk voor Jozef. Zijn leven kende zoveel onrecht. Onschuldig in de gevangenis. Vergeten door de schenker. Moeilijke momenten, maar je leest niet dat Jozef zondigde. Integendeel zelfs.

Uiteindelijk kwam het moment dat Jozef uit de gevangenis kwam. Hij legde de droom van Farao uit en werd onderkoning. Waarom gebeurde dit allemaal? “Jullie hebben kwaad tegen mij gedacht, maar God heeft dat ten goede gedacht, om een volk in het leven te behouden”. Daar draait het om. Dat is de kern van het leven van Jozef: maar God… Hij gaf een totaal andere wending aan het leven van Jozef. Uiteindelijk was Hij door God naar Egypte gezonden, om door diep lijden heen de stamvaders van Israël in het leven te behouden.

  • Mag je de lijn van Jozef doortrekken naar Jezus?
  • Waarin lijkt Jozef op de Heere Jezus?
  • Maar God… Wat betekenen deze twee woorden in jouw leven?
1178