Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Glossy over Dordt

picture_glossy.jpg

De Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten geeft een glossy uit over de Dordtse Leerregels, onder de naam ‘Contrast’. In deze glossy wordt de inhoud van Dordt op een eigentijdse manier aan jongeren doorgegeven.

Maandag 6 mei 2019 is het exact vierhonderd jaar geleden dat de Dordtse Leerregels voor het eerst aan het publiek werden voorgelezen. Voor de Jeugdbond is deze datum aanleiding om een glossy uit te geven over Dordt.

“Het zou me veel waard zijn als het muffe, stoffige imago er voor jongeren vanaf gaat”, zegt ds. G.J. van Aalst in de glossy. Door deze uitgave geeft de Jeugdbond het goud van de belijdenis van Dordt door aan jongeren van nu. Naast het interview met ds. Van Aalst worden de Dordtse Leerregels uitgelegd door drie godsdienstdocenten.

In de glossy is veel ruimte voor jongeren. Tijdens een speciale avond in Amersfoort dachten jongeren samen na over Dordt. Een reportage staat in de glossy. Drie jongeren uit Dordrecht maakten een ‘cityguide’ en jongeren konden het mooiste citaat uit de Dordtse Leerregels als handlettering insturen.

Dankzij donateurs is het mogelijk dat deze glossy gratis verspreid wordt binnen de Gereformeerde Gemeenten. De glossy verschijnt in een oplage van 34.000.

Lees meer

296