Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Kampproject 2019                                                           

In samenwerking met Bijzondere Noden en SDOK

Kampproject - Jong en vervolgd

Tijdens de Koers-vakanties halen jullie geld op voor een goed doel. Dit jaar steunen jullie leeftijdsgenoten die met vervolging te maken hebben.

Klik hier voor het kampprojectboekje 2019

Flyer kampproject

Video kampactie 2019

Vakantie, eindelijk…

Zie je al uit naar je (Koers-)vakantie? Heerlijk nietwaar, die weken in het jaar waarin je niet gebonden bent. Even geen verplichte dingen zoals school, huiswerk of werk. Eindelijk ruimte voor jezelf. Eindelijk vrij.

Het verlangen naar vrijheid herkennen je christelijke leeftijdsgenoten in andere landen ook, bijvoorbeeld in Nigeria en Jordanië. Hoewel ze dat niet willen, zijn sommigen verplicht om op school mee te doen met islamitische gebeden. Ze worden onder druk gezet om moslim te worden en soms zelfs uit hun familie verstoten en met de dood bedreigd. Toch houden ze – ondanks vervolging – vast aan de Heere God. Door hun geloof in de Heere verliezen ze hun vrijheid. Toch houden ze vol. Hoe kan dat ooit? Wat is hun geheim?Tijdens de Koers-vakanties ontmoeten we deze vervolgde leeftijdsgenoten en ontdekken we hun geheim. En dan zitten we natuurlijk niet stil. We gaan actievoeren om vervolgde kinderen en jongeren in Jordanië en Nigeria te steunen om stand te houden in vervolging. Zo kunnen we elkaar als jonge christenen versterken.

Jordanië

Christelijke jongeren in Jordanië worden door hun islamitische omgeving onder druk gezet om hun geloof te verloochenen. We steunen hen door deze jongeren toe te rusten en Bijbels onderwijs te geven. Ook geven we steun aan hun kerkelijke gemeente, zodat ze hun omgeving kunnen dienen door middel van diaconale hulp en evangelisatieactiviteiten.

Nigeria

Al jaren zijn christenen in Noord-Nigeria slachtoffer van terreur door islamitische groeperingen. We steunen hen, bijvoorbeeld met opvang voor tieners van wie één of meerdere ouders zijn vermoord. Daarnaast geven we veilig onderdak en toerusting voor ex-moslims die door hun omgeving zijn verstoten.Door hun geloof in de Heere verliezen ze hun vrijheid. Toch houden ze vol.

1056
Facebook
InstagramKoers magazine