Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Veelgestelde vragen i.v.m. Corona

 

Hoe gaat Koers om met de situatie van het coronavirus?

Voor Koers-vakanties staat de gezondheid van de deelnemers, stafleden en maatschappij voorop. We volgen daarbij het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken en het RIVM. Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en schakelen direct als daar aanleiding voor is.

Ik heb een vakantie geboekt of wil boeken, gaan de vakanties nog door?

De Jeugdbond heeft besloten om alle buitenlandse reizen t/m augustus 2020 en alle +12 binnenlandse kampen te annuleren. Alle betrokkenen zijn per mail geïnformeerd.

Wanneer besluit  de JBGG over Koers- kinderkampen?

Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden om de Kinderkampen WEL door te kunnen laten gaan. Er zijn wat positieve ontwikkelingen die wat dat betreft hoogevend zijn. Het definitieve besluit hopen we DV 16 juni 2020 te nemen.

 

Krijg ik mijn geld terug als een vakantie door Koers wordt geannuleerd?

Financien | Aanbetaling

Om alle vakanties mogelijk te maken, is Koers grote financiële verplichtingen van enkele tonnen aangegaan. Wij doen dit mooie werk al vele jaren kostendekkend en zonder winstoogmerk. Dit betekent echter ook dat we vanwege de al gemaakte kosten de ontvangen bedragen van de aanbetalingen hard nodig hebben. We kunnen ons voorstellen dat je de aanbetaling voor de vakantie graag terug wilt, omdat wij je nu niet kunnen bieden waarvoor je hebt betaald. In deze bijzondere crisissituatie zou dat ons echter in grote financiële problemen brengen. Daarom doen we een beroep op jouw ondersteuning om deze moeilijke omstandigheden financieel te kunnen doorstaan door je aanbetaling om te zetten in een gift voor de Jeugdbond.
14 dagen na annuleren ontvang je van ons bericht hoe de financiële afhandeling er uit zal zien. We hopen dat je op deze manier eraan wilt meewerken dat de financiële schade van de coronacrisis voor de Jeugdbond en de Koers-vakanties beperkt zal blijven.

Nog belangrijker dan deze financiële ondersteuning is het gebed, met en voor elkaar, of de Heere al deze besluiten wil zegenen en ons wijsheid en geduld wil schenken in deze moeilijke periode. We kijken er naar uit om bij leven en welzijn volgend seizoen weer mooie vakanties te mogen organiseren en jullie te ontmoeten rondom Gods Woord tijdens een Koers-vakantie!

 

In hoeverre dekt de reis- en annuleringsverzekering deze situatie?

De dekking van reis- en annuleringsverzekeringen verschilt per verzekeraar. Neem contact op met de verzekering om te informeren of de kosten door jouw verzekering gedekt worden. De meeste verzekeraars geven voor corona geen dekking.

1408
Facebook
InstagramKoers magazine