Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Over Koers voor deelnemers:

Wat is Koers?

Koers-vakanties worden georganiseerd door de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. Op deze vakanties staan ontspanning, ontmoeting en bezinning centraal. Of je nu op kamp naar Woudenberg of op reis naar de Alpen gaat: bij Koers is er alle ruimte om even los te komen van de dagelijkse hectiek en ruimte te maken voor gezellige en waardevolle ontmoetingen met leeftijdsgenoten rondom een open Bijbel. Zo bieden we je altijd een mooie vakantie in lijn met de waarden en normen van thuis!

Waar gaat Koers allemaal heen?

Van de Veluwe tot de Verenigde Staten en van het Tjeukemeer tot de kust van Thessaloniki - het reisaanbod van Koers is bijna onbeperkt! De meeste bestemmingen bevinden zich op mooie plekjes in Europa, maar je kunt met Koers ook de rest van de wereld ontdekken. De afstand van de bestemmingen hangt voor een deel af van de leeftijdscategorie. Neem snel een kijkje op de website om te zien waar jij deze zomer heen reist!

Welke vakantie past bij mij?

Bij Koers is er voor ieder wat wils! Of je nu gaat voor een actieve vakantie vol sportiviteiten, een variatiereis waarbij cultuur en natuur elkaar afwisselen of een outdoorkamp waarbij teamwork en overlevingsskills centraal staan - er is altijd een vakantie die aansluit bij jouw interesses. Daarnaast biedt Koers verschillende themavakanties aan, zoals viskampen, paardrijkampen of zeilzwerftochten. En kijk ook eens bij onze stedentrips in het voor- en najaar of ons speciale wintersportaanbod!
In het Koers-magazine en op de website kun je precies zien om welk soort vakantie het gaat, met welk vervoermiddel je reist (met busjes, een touringcar, per vliegtuig of gewoon op de fiets) en waar je verblijft (in een tent op de camping of in de vrije natuur, op een kampoord of bijvoorbeeld in appartementen). Zo vind je snel en gemakkelijk de vakantie die bij jou past!

Hoe oud moet je zijn om op Koers-vakantie te gaan?

Koers kent drie verschillende leeftijdscategorieën:

- Kinderkampen (9-12 jaar)

- Jongerenreizen (13-29 jaar)

- Koers-Xtra (17-29 jaar)

Daarnaast vind je binnen het aanbod van jongerenreizen verschillende (kleinere) doelgroepen, zoals vakanties voor deelnemers van 13-15 jaar of 17-23 jaar. In het algemeen geldt dat je de minimumleeftijd voor een vakantie bereikt moet hebben op of voor 30 september van het jaar waarin je op vakantie gaat. Ook mag de maximumleeftijd bij de start van de vakantie niet overschreden zijn.

Ik heb soms wat extra hulp of begeleiding nodig op vakantie. Kan ik ook mee met Koers?

Natuurlijk! Koers-Xtra is er speciaal voor jongeren zoals jij: met extra stafleden die weten wat jij nodig hebt, extra uitleg als iets net even te snel gaat en extra rustmomentjes als je even wat tijd voor jezelf nodig hebt. Kortom: een gewone Koersvakantie voor jongeren die er met een groep op uit willen trekken, Bijbelstudies doen, leuke activiteiten ondernemen met op sommige momenten net even de aandacht voor iets waar jij behoefte aan hebt. Heb je vragen of Koers-Xtra bij jou past? Neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen met jou wat de mogelijkheden zijn!

Welke regels gelden er op een Koers-vakantie?

De Jeugdbond wil jou een vakantie met meerwaarde bieden. De Bijbel staat daarom centraal, ook in de regels die op je vakantie gelden. Zo wordt er van je verwacht dat je betrokken en met respect omgaat met Gods Woord, eventuele sprekers en de gezamenlijke Bijbelstudies. Ook vragen we je om bijvoorbeeld op je taalgebruik te letten, jezelf netjes te kleden en geen stimulerende middelen te gebruiken. Een uitgebreidere brief waarin deze gedragsregels aan de orde komen, vind je hier. Daarnaast hebben we een aantal omgangsregels die ervoor zorgen dat je je op je vakantie veilig voelt. Je vind deze gedragscode hier.

Wat kost een Koers-vakantie?

De kosten voor een Koers-vakantie verschillen per leeftijdscategorie, reisduur en bestemming. Over het algemeen geldt: hoe verder je reis, hoe hoger de prijs. Het geschatte bedrag staat aangegeven op de website en in het magazine. Voor alle vakanties in Nederland is dit een totaalprijs. Voor vakanties in het buitenland geldt dat deze prijs exclusief proviandkosten en/of excursiekosten kan zijn. In dat geval wordt er een schatting van de bijkomende kosten vermeld. Kijk voor meer informatie over de reissom en eventuele (onvoorziene) kosten in de algemene voorwaarden.

Hoe gaat Koers om met mijn privacy?

Jouw privacy is voor ons belangrijk en we vragen je daarom alleen informatie die we echt nodig hebben. Met name vragen over je (psychische) gezondheid en jouw antwoorden daarop worden in een beveiligde omgeving bewaard. Belangrijke informatie wordt met de teamleider van de staf gedeeld in een beveiligd document dat niet kan worden geprint of gedupliceerd en na de vakantie wordt vernietigd. Daarnaast vragen we je om bij je aanmelding in te stemmen met ons fotobeleid. Dat houdt in dat mooie, verantwoorde foto's die tijdens je kamp of reis gemaakt en met ons gedeeld worden, gebruikt mogen worden in het Koers-magazine en/of op de website.

Hoe meld ik me aan?

Heb je een Koers-vakantie gevonden die aansluit bij al je wensen? Dan is het tijd om te boeken! Dat kan heel eenvoudig via de aanmeldknop op de website. Hier vul je je persoonsgegevens en andere belangrijke informatie in. Ook betaal je alvast het inschrijfgeld, een klein percentage van de uiteindelijke reissom. Na het invullen van het formulier gaan we direct aan de slag met het controleren van je gegevens en je plaatsing in de door jou opgegeven vakantie. Gelukt? Dan krijg je per e-mail een bevestiging toegestuurd. Ongeveer drie maanden voor vertrek ontvang je een betaallink waarmee je het resterende bedrag kunt overmaken. Je bent nu helemaal klaar om op reis te gaan!

Ik heb me aangemeld, maar kan toch niet mee op vakantie. Wat nu?

Ben je van gedachten veranderd of kun je door omstandigheden toch niet mee op reis? Geen nood: je kunt je vakantie altijd annuleren. Tot 90 dagen voor vertrek betaal je alleen het inschrijfgeld dat je bij je aanmelding hebt betaald. Vanaf 90 tot 30 dagen voor vertrek is dat 50 procent van de volledige reissom en van 30 tot 7 dagen voor vertrek 75 procent van de reissom. Annuleer je korter dan een week voor je vertrek? Dan betaal je het volledige bedrag.
Omboeken is ook mogelijk tot 60 dagen voor vertrek. In dat geval worden er €50,- aan administratiekosten in rekening gebracht. Meer weten over annuleringskosten en omboeken? Kijk dan in de algemene voorwaarden. Voor corona geldt dat aanmelden voor eigen risico is en vragen we je om je voor aanmelden goed te verdiepen in de voorwaarden die plaatselijke overheden stellen. Indien Koers een reis annuleert vanwege corona, geld een eigen bijdrage conform het overzicht op de website. Klik hier voor het overzicht.

1261
Facebook
InstagramKoers magazine