Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Over Koers voor deelnemers

Koers-vakanties is een van de activiteiten van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. Met de vakanties zorgen we voor een basis van rust en ontspanning. Om hiermee, even los van de dagelijkse hectiek, ruimte te maken voor waardevolle ontmoetingen. Met een open Bijbel samen spreken over wat de Heere van ons vraagt en wat Hij wil betekenen voor zondige mensen. Het doel is jongeren te binden aan Gods Woord en de gemeente.


Mogelijkheden

Ook dit jaar zijn er tal van mogelijkheden om jouw keuze te maken uit het aanbod aan Koers-vakanties in het magazine en ook op de website. Kijk bij het maken van je keuze goed naar de reis die bij jou past. We hebben 3 categorien:

  1. Koers-kinderkampen            9-12 jaar
  2. Koers-jongerenreizen         13-29 jaar
  3. Koers-Xtra                           17-29 jaar

Sommige vakanties vragen een goede conditie, andere reizen zijn bergwandelschoenen verplicht. De survival kampen zijn behoorlijk inspannend en actief. Zo is er voor elk wat wils en jij een keuze kunt maken die bij je past. De Koers-Xtra vakanties zijn voor jongeren die wat meer begeleidig fijn vinden / nodig hebben.

Typen vakanties

Er zijn verschillende soorten vakanties. Let goed op voor welk type vakantie je je inschrijft. Hieronder een korte uitleg. Kijk op de website voor meer informatie.

12-15, 13-15, 15-18
Bij de kampen in het binnenland en enkele kampen die in deze categorie naar het buitenland gaan, geldt dat deelnemers zelf een fiets mee moeten nemen of huren. Bij deze bestemmingen reis je op eigen gelegenheid naar het oord en weer naar huis. Kamp Vlaamse Kust vertrekt vanuit Woerden met een touringcar, bij dit kamp moet ook een eigen fiets worden meegenomen.

Paardrijden
Dit speciale kamp, waarbij je op een manege verblijft, is een fantastische belevenis. Maar liefst een week lang mag je met jouw lievelingsdier optrekken en leer je ook nog eens heel veel over (de verzorging van) paarden en pony’s.

Vissen
Ben jij een fanatieke visfanaat en houd je graag je blik op je dobber vast, ga dan mee naar Haamstede. Bij het jongenskamp Haamstede vissen is het de bedoeling dat je zelf je visuitrusting meeneemt of deze spullen huurt.

Variatie
Heb je een brede interesse en wil je van alles zien en meemaken dan is een ‘variatie’ vakantie echt wat voor jou. Cultuur en natuur krijgen deze vakantie veel aandacht. Een zeskamp en kanotocht, een lange strand- of boswandeling, samen shoppen of een stadje bezoeken en een spannend volleybaltoernooi.

Actief
Verleg je graag je grenzen? Is je conditie op peil? Houd je vooral van dingen doen? Actie is iets wat dan precies bij je past. De nadruk ligt op actie en beweging. Denk hierbij aan survivallen, mountainbiken, zwemmen of canyoning. Maar ook het bekijken van de omgeving en relaxen zijn onderdeel van deze vakantie. Het niveau van de activiteiten varieert van licht tot iets uitdagender.

Zeilen
Houd je van water? Vind je het leuk om te zeilen? Kies dan voor de zeilzwerftocht en geniet met elkaar van het water en de omgeving. Aan boord mag je ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Outdoor/Bushcraft/Survival
Je grenzen verleggen tijdens een outdoor kamp. Samen met de groep ervaar je het echte teamgevoel. We werken met erkende instructeurs, veilige materialen en, waar nodig, word je gezekerd. Uiteraard moet je conditie voor dit kamp bovengemiddeld zijn.

Themareis
Bij deze reizen ligt het accent op een bepaald thema en ontmoeten we ter plaatse medechristenen.

Stedentrip
Vind je het leuk om een midweek lang een stad ‘van binnen’ te bekijken? De cultuur te snuiven, specialiteiten te proeven en bekende en minder bekende plaatsen te bezoeken? Ga dan mee met een stedentrip.

Huttentrektocht
Voor deze reizen is een goede conditie vereist. Onder leiding van een mountainleader worden stevige tochten ondernomen van berghut naar berghut. Voor deze reizen moet je geen hoogtevrees hebben. Een goede uitrusting zoals bergwandelschoenen, een grote rugzak en andere uitrusting zijn een must. Houd rekening met een aantal voorbereidingsdagen samen met de groep. Tijden deze tochten verzorgt de mountainleader speciale trainingen en workshops zodat je je kennis en vaardigheden voor de bergsport kunt verbeteren.

Privacy

Jouw privacy is voor ons belangrijk en we vragen jou informatie die we echt nodig hebben. Met name vragen over je (psychische) gezondheid en jouw antwoorden, worden in een beveiligde omgeving bewaart en alleen de screeners kunen dat met behulp van een wachtwoord raaadplegen. Vervolgens wordt belangrijke informatie met de teamleider van de staf gedeeld in een beveiligd ducument dat niet kan worden geprint of gedupliceerd en na de vakantie wordt vernietigd. Verder vragen we je bij de aanmelding in te stemmen met ons foto beleid. Dat houdt in dat goede verantwoorde foto's welke op het kamp worden gemaakt en met ons gedeeld, gebruikt mogen worden in het Koers-magazine en/of op de website.

Aanmelden

Je wordt van harte uitgenodigd je aan te melden voor een van de Koers-vakanties. Heb je aanvullende vragen, dan kun je deze mailen naar koers@jbgg.nl of ons bellen.

1261
Facebook
InstagramKoers magazine