Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Over Koers voor stafleden

Koers-vakanties is een van de activiteiten van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten. Met de vakanties zorgen we voor een basis van rust en ontspanning. Om hiermee, even los van de dagelijkse hectiek, ruimte te maken voor waardevolle ontmoetingen. Met een open Bijbel samen spreken over wat de Heere van ons vraagt en wat Hij wil betekenen voor zondige mensen. Het doel is jongeren te helpen binden aan Gods Woord en de gemeente.


Uitgangspunten

Voor onze Koers-vakanties en kinderkampen gelden de volgende uitgangspunten voor het functioneren als staflid :

  • Je hebt affiniteit met jongeren en/of kinderen
  • Je wilt graag dienstbaar zijn en stelt je verbindend op in je handelen en spreken.
  • Ten opzichte van de Gereformeerde Gemeenten heb je een positieve houding en draag je dat uit. Uitgangspunt is dat je (doop) lid bent van de Gereformeerde Gemeenten. Ook (doop) leden van verwante kerkverbanden zijn hartelijk welkom als staflid. Hierbij hanteren we de regel dat er bij een staf van drie  of meer personen  ook (doop) leden van een verwant kerkverband staflid kunnen zijn. De teamleider is in elk geval (doop) lid van de Gereformeerde Gemeenten.
  • Je bent identificatiefiguur en geeft (mede) leiding aan de bezinnende momenten en faciliteert momenten om met jongeren in gesprek te gaan over Gods Woord en de wezenlijke dingen in het leven.
  • Je bent in staat een goede balans te vinden tussen het contact met de groep als geheel en de individuele jongeren. Je bent in staat om een gezellige sfeer te creëren.
  • Je hebt oog voor het belang dat iedere jongere zich veilig voelt;  integer gesprekken voeren, balans in afstand en nabijheid, veilige omgeving etc. Het thema veilig jeugdwerk gaat je aan het hart en je wijst de jongeren op de informatie hierover op de website en de beschikbaarheid van een vertrouwenspersoon. Klik hier voor info over Veilig Jeugdwerk.
  • Je bent een teamplayer en vindt het leuk om dingen te (helpen) organiseren.
  • Je bent minimaal 2 jaar ouder dan de oudst mogelijke deelnemer in de doelgroep.Voor kinderkampen is de minimale leeftijd 18 jaar en voor de overige Koers-vakanties 20 jaar voor stafleden.
  • Twee belangrijke dagen voor alle stafleden zijn de Staf Instructie Dag (SiD) in April. Deze is ook verplicht. En de Dank Je Wel avond in september. Deze data en info vind je ook terug in de Koers-agenda.

1e jaars stafleden

Alle 1e jaars stafleden krijgen (uitnodiging voor) een intakegesprek en wordt een cursus aangeboden waarin a.d.h.v. casuistiek vaardigheden worden geoefend en belangrijke thema's als veligheid, voeren van gesprekken, je rol als identificatiefiguur aan de orde komen. Deze cursusavonden worden op 3 plaatsen in het land gegeven en zijn verplicht. De data van deze cursussen vind je terug in de Koers-agenda.

Aanmelden

Je wordt van harte uitgenodigd je aan te melden als staflid van een van de Koers-vakanties wanneer je je herkent in bovenstaande. Heb je aanvullende vragen over de inhoud van het werk of organisatorische vragen, dan kun je deze mailen naar koers@jbgg.nl of ons bellen.

1260
Facebook
InstagramKoers magazine