Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Wie niet waagt

rhenen_20190126

De toekomst is onzeker. Een open deur, misschien. Maar als je iets organiseert waarvan je echt niet zeker weet hoe het uitpakt, realiseer je je dat het een waarheid als een koe is. De +16 van Rhenen organiseerde op zaterdag 26 januari een regionale jongerenavond. Een mooi initiatief, maar hoe zal het uitpakken? Werkt het? Komen er jongeren?

Langzaam stroomde de zaal vol. En toen André de Waard, leidinggevende van de +16 van Rhenen, de avond opende, zat de zaal voor hem helemaal vol! Ongeveer honderd jongeren waren, samen met betrokken leidinggevenden, gekomen. Veel meer jongeren dan gedacht. Wie niet waagt, wie niet wint.

Het thema van de avond was ‘De toekomst is zeker’. Een thema ontleend aan woorden van Paulus uit de Romeinenbrief: Want ik ben verzekerd. Voor Paulus is er niets - nu niet en in de toekomst niet - dat hem kan scheiden van de liefde van God in Christus Jezus. De zekerheid van Paulus rust in Christus alleen. Wie door het geloof Hem mag kennen, heeft toekomst. Nee, niet dat het dan allemaal van een leien dakje gaat in je leven. Integendeel zelfs. Gelovigen hebben het niet makkelijk in hun leven, maar de kroon van het eeuwige leven wacht.

Het was goed om hier met jongeren over na te denken. Niemand weet de toekomst. Ons leven is een onzeker leven en de enige levensverzekering die telt als de dood komt, is het bloed van de Heere Jezus. Als onze werken in het oordeel komen, houden we geen stand. Maar als onze naam staat in het boek van het leven van het Lam, dan is Zijn werk de verzekering. Wie in Hem gelooft, heeft eeuwig leven. Dan is de toekomst zeker, ja eindeloos goed!

Rhenen heeft laten zien dat jongeren op zaterdagavond willen komen om samen na te denken over een Bijbels onderwerp, dat juist ook hen raakt. En natuurlijk kwamen ze ook voor de gezelligheid. En die was er: want hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Jeugdwerk verbindt, dat is duidelijk. En de vrucht van het zaad van het Woord van God? Dat ligt, gelukkig, in Zijn hand. Daarom is er toekomst, ook voor jongeren die Hem vinden.

 

Dirk-Jan Nijsink

P.S. Deze jongerenavond was een succes. Welke JV neemt het stokje over? In de regio van Rhenen, maar ook in andere regio’s?

355