Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Kippenvel

WhatsApp Image 2017-05-13 at 11.47.13

Daar stond ik vanmorgen voor in de kerk. Voor de tweede keer voor een volle kerk met jongeren. Vorige week was ik op de Bondsdag in Wageningen. Vanmorgen was ik op de Bondsdag in Yerseke. Onder het zingen liep ik naar voren en ik keek de kerk in. Allebei de keren een goed gevulde kerk. Het programma begon. In de kerk werd het stil. Stil rondom het Woord van God.

Je mag gerust geloven dat ik op zo'n moment kippenvel krijg. Zoveel jongeren op zaterdagmorgen in de kerk. Terwijl ik rondkeek zag ik ze zitten: stoer, onverschillig, onderuit gezakt, af en toe fluisterend. Maar ze waren er! De boodschap van het Woord klonk. En hoe ze zich dan gedragen is niet meer dan de buitenkant, want ik weet zeker dat ze (een deel van) de boodschap mee genomen hebben.

Afgelopen week reed ik mijn auto in elkaar. Ik moest uiteindelijk met de taxi naar huis gebracht worden. De taxichauffeur was een moslim. Hij vroeg wat voor werk ik deed. Kort probeerde ik het uit te leggen, ook al stond mijn hoofd er niet helemaal naar. Verwonderd vroeg hij: 'Maar zijn er nog zoveel jongeren dan?' Toen ik hem vertelde over onze bijeenkomsten, waar alles bij elkaar ongeveer 3000 +12 jongeren kwamen, was het enige wat hij zei: 'Wauw'. Hij vond het prachtig om te horen hoe wij onze jongeren probeerden toe te rusten.

Maar zijn er dan geen zorgen om onze jongeren? Zijn er dan geen moeilijkheden? O, zeker... Maar komt dat niet omdat het kinderen van ons zijn? Dan doen onze kinderen en jongeren het niet meer fout, maar dan zijn wij het. Dat behoed ons er voor om mopperend te spreken over onze jongeren. Vertel hen maar hoe goed het is om de Heere te dienen.

Met de Bondsdagen zaten de kerken vol! Vol met kinderen en jongeren. Laten we met elkaar op de knieën gaan biddend om de krachtige werking van de Heilige Geest. Net als bij de Pinksterdag: Een eenparig gebed. God is nog niet veranderd. Hij kan op het gebed grote wonderen doen.

Jaco Pons

350