Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Conferenties

Naast de Zin-in avonden, zijn er ieder jaar ook de conferenties. Met elkaar denk je een weekend na over een belangrijk en inhoudsvol onderwerp. Naast lezingen zijn er workshops en wordt er een Bijbelstudie gedaan. Rond februari/maart en rond oktober/november vinden er conferenties plaats.

Voorjaarsconferenties 2019

Hieronder vind je de data en de locaties van de conferenties die DV in het voorjaar worden gehouden. Noteer deze data alvast in je agenda!

Datum Locatie
15-18 februari 2019 Wenum-Wiesel, de Buiteling
22-25 februari 2019 Amerongen, de Betteld
22-25 februari 2019

Haamstede, Hoeve de Bosrand

1-4 maart 2019 Ter Aar, de Boerenzwaluw

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk vanaf DV 17 december om 17:00 uur.

Najaarsconferenties 2018 'Strijd om je ziel'

Ben jij je er van bewust dat er een oorlog woedt om jouw ziel? Die oorlog bedoelde John Bunyan toen hij in 1682 zijn beroemde boek “De heilige oorlog” schreef. Bunyan schreef, net als eerder in de Christenreis, een allegorie. Hij gebruikt het beeld van een belegerde stad, de stad Mensziel. De stad is in opstand gekomen tegen haar maker, koning El-Shaddai. Maar de koning geeft zijn bezit niet zomaar op. Hij stuurt zijn zoon, vorst Immanuël, om de stad in te nemen. Na een belegering wordt de stad veroverd. Maar daarmee is de oorlog nog niet voorbij! Nog altijd leven er in de stad opstandelingen. Ook als Immanuël koning geworden is van de stad, blijkt er nog altijd gestreden te moeten worden…

Bunyan schreef een aansprekend boek, dat je niet zomaar loslaat. Belangrijker nog: het boek stelt op heel veel manieren vragen aan jou. Vergelijk jezelf eens met die stad. Ben jij nog in opstand, of zijn de poorten al geopend voor Immanuël? Wat betekent het als Hij binnenkomt? En hoe is het om te leven onder Zijn koningschap? Over deze vragen hebben wij tijdens de conferentie nagedacht. Een terugblik kun je hier vinden.

1228