Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Cursus catechese

catechese_cursus.jpg

Catechisatie geven vraagt veel van ambtsdragers. Interactie tussen catecheet en catechisanten is erg belangrijk in de catechese. De overdracht van de geloofsleer vormt het hart van de catechese, maar zonder relatie is er van overdracht geen sprake. Samen met CGO heeft de Jeugdbond een cursus voor catecheten ontwikkeld.

Deze cursus is gericht op het kennen van de leefwereld van jongeren; didactiek, groepsdynamiek en gespreksvaardigheden. Deze cursus helpt beginnende catecheten op weg en stelt meer ervaren catecheten in de gelegenheid om hun ervaringen te verbinden aan de theorie en aangeboden vaardigheden. Catechisatie is ambtelijk onderwijs en een hoge roeping van de kerk. Het is daarom een geestelijk werk. Het gaat om zielen van jongeren. Maar juist omdat het geestelijk is, is het ook belangrijk praktisch toegerust te zijn, opdat het navolgende geslacht die weten zou (…) en dat zij hun hoop op God zouden stellen (Ps. 78:7,8).

Voor wie?

Catecheten

Opbouw cursus

De cursus is opgebouwd uit drie avonden, waarbij de nadruk ligt op het pedagogisch-didactisch element in de catechese. Met andere woorden: wat heeft u nodig om de geloofsleer te verbinden met jongeren en hun leefwereld en jongeren met de geloofsleer?

De opbouw is als volgt:

  1. De leefwereld van jongeren
  2. Didactiek in de catechese
  3. Gespreksvaardigheden en groepsdynamiek

Kosten

€ 30 per ambtsdrager per avond (€ 90 over drie avonden)

Vraag deze cursus aan

De cursus catechese wordt op twee manieren aangeboden. Het is mogelijk om deze toerusting op classicaal niveau te volgen. Het is ook mogelijk deze cursus als kerkenraad aan te vragen in de eigen gemeente.

Meer informatie en aanvraag

431