Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Hoera! Geslaagd!

Geslaagd_vlag_met_tas

Door heel Nederland verschenen afgelopen woensdag vlaggen met tassen. Een gezellig gezicht. Maar de spanning die er aan vooraf ging was misschien wat minder...

Ben ik wel geslaagd? Ben ik niet geslaagd? Veel jongeren hebben vorige week vol spanning gewacht op de uitslag van de examens. En wat is het fijn om dan uiteindelijk het verlossende telefoontje te krijgen: ‘Je bent geslaagd!’ Natuurlijk willen we jou van harte feliciteren met je diploma! Je hebt er vast hard voor gewerkt! Dan is het natuurlijk helemaal verdiend. Heb je je examens ook in afhankelijkheid van de Heere gemaakt? Ga dan ook met het behaalde resultaat naar Hem terug. Hij heeft je geholpen!

Misschien dat je er ook hard voor gewerkt hebt, maar je hebt je diploma (nog) niet gehaald. Dat is vast een grote teleurstelling. Wordt niet opstandig of boos, maar vraag of de Heere je wilt helpen om het een plekje te geven. En als je nog een her-examen moet doen: SUCCES!

Trouwens, op dezelfde dag dat veel jongeren de uitslag kregen, deden de vier studenten van de Theologische School examen. Zij hoefden niet zo lang te wachten op de uitslag. Die kregen ze woensdag al. Alle vier werden ze beroepbaar gesteld. Ook hen wensen we veel kracht, wijsheid, maar bovenal ook de leiding van de Heere toe als deze week de beroepen binnen komen. Laten we bidden of de Heere zelf hen een plekje wil geven in Zijn Koninkrijk.

816