Annuleren

Zoek hier binnen onze website

21 apr 2017Geen reacties

In memoriam ds. L. Terlouw - voorzitter Jeugdbond

Ds Terlouw 2017

Met ontroering en verslagenheid ontvingen we vrijdagmorgen 21 april jl. het bericht dat de Heere tot Zich heeft genomen onze voorzitter, ds. L. Terlouw.

Na de Paasdagen kreeg hij een hersenbloeding. Helaas overleefde hij de risicovolle hersenoperatie met ernstige complicaties niet.

Met grote betrokkenheid en trouw diende hij het landelijk jeugdwerk. Van 2005 tot 2013 was hij hoofdredacteur van ons jongerenblad Daniël. Sinds 2016 was hij voorzitter van de Jeugdbond. Hij had speciaal oog voor jongeren. Bij zijn afscheid als hoofdredacteur zei hij in een interview in Daniël: “Jongeren hebben een speciale plek. Ze moeten weten dat ze bij hun pastor terecht kunnen met hun vragen en dan serieus genomen worden.” Hij was daarin authentiek en fijngevoelig. We zullen hem missen.

Op Tweede Paasdag preekte hij in zijn gemeente in Utrecht over de discipelen die tegen Thomas zeiden: “Wij hebben de Heere gezien”. Nu mag hij daar zelf volkomen in delen. Hij is thuis bij Zijn Zender, de opgestane Levensvorst. We gunnen het hem, en Zijn Koning nog meer, maar staren hem met veel jaloersheid na.

Van harte bidden we zijn vrouw en zijn zoons de ondersteuning en genade van de Heere toe voor de toekomst.

Namens bestuur en medewerkers,

L.A. Kroon, directeur

816