Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Sjaak Jacobse vertrekt naar Driestar educatief

IMG_2025_HerbertBolier

Na negen jaar in het landelijk jeugdwerk actief te zijn geweest, stapt collega Sjaak Jacobse over naar het onderwijs. Hij wordt onderwijsadviseur bij Driestar educatief (DE). Tot en met de zomer zal Sjaak nog actief zijn voor onze organisatie.

Na ruim negen jaar in het landelijk jeugdwerk actief te zijn geweest, stapt collega Sjaak Jacobse over naar het onderwijs. Hij wordt onderwijsadviseur bij Driestar educatief. Na de bijdrage van Sjaak aan het lectoraat Nieuwe Media (DE/RD) vroeg Driestar begin 2017 of hij de rol op zich wilde nemen om samen met een team de opbrengsten van het lectoraat om te zetten in concrete producten en diensten voor het onderwijs en de kerkelijke achterban van Driestar. In het achterliggende jaar werkte collega Sjaak Jacobse daarom al voor twee dagen per week voor Driestar educatief.


Omdat de combinatie Jeugdbond en Driestar heel intensief was, heeft Sjaak besloten een keuze te maken. Driestar bood hem kansen om zich op het terrein van onderwijs, leiderschap en teamcoaching te ontwikkelen. Deze aspecten sluiten aan bij de persoonlijke ontwikkeling van Sjaak. Daarom zal hij eind augustus in de gemeente van Nieuwdorp zijn laatste avond als jeugdwerkadviseur bij de Jeugdbond verzorgen en met ingang van de zomer fulltime in dienst zijn van Driestar educatief.

 

Ruim negen jaar heeft Sjaak zich bijzonder ingespannen voor het landelijk jeugdwerk in onze gemeenten. Na zich als +16 jeugdwerkadviseur enkele jaren te hebben ingezet voor de +16 jongeren en leidinggevenden, heeft hij met veel deskundigheid en energie leiding gegeven aan de Koers-vakanties. De laatste jaren hield hij zich bezig met de advisering van kerkenraden, het organiseren van de toerusting en het coördineren van de jeugdwerkactie.

Alhoewel we Sjaak deze stap van harte gunnen, vinden we het ook bijzonder jammer om een bevlogen, professionele en betrokken collega te zien vertrekken. Zijn inzet voor de jongeren van de gemeenten is bijzonder groot geweest. Ze hadden en hebben zijn hart. Hij zette zich tot het uiterste voor hen in. Hij inspireerde daarmee niet alleen leidinggevenden, stafleden en ambtsdragers, maar ook ons als collega’s. We zien samen terug op een geweldige periode. We zijn hem zeer dankbaar voor zijn bijdrage aan het jeugdwerk en aan ons team. We danken bovenal de Heere voor alles wat Hij in de achterliggende jaren heeft gegeven en wensen Sjaak, samen met zijn vrouw Diane en hun kinderen, van harte Zijn onmisbare zegen en nabijheid toe voor de toekomst.

 

L.A. Kroon, directeur

 

(N.B. Wil jij ook zo’n mooie bijdrage aan het jeugdwerk leveren? Kijk dan hier)

816