Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Start nieuw seizoen en corona

robert-collins-tvc5imO5pXk-unsplash.jpg

Het seizoen 2020-2021 gaat beginnen. Maar wat is het allemaal anders dan andere jaren. Door de corona-maatregelen is het nog niet mogelijk om het seizoen 'gewoon' te starten. Toch willen we alle leidinggevenden aanmoedigen om wel echt te gaan starten.

Voor de zomervakantie hebben we in samenwerking met andere organisaties een protocol opgesteld. De afgelopen tijd zijn er weer nieuwe maatregelen afgekondigd.  In de tussentijd hebben we verschillende vragen binnen gekregen over wat dit betekent voor het (opstarten van het) jeugdwerk. Wat betreft het jeugdwerk protocol zijn er geen wijzigingen; dit protocol blijft leidend. We hebben wel een aantal aandachtspunten die we eruit willen lichten:

  • Start vooral met live jeugdwerk! De impact van het niet fysiek samenkomen als gemeente is enorm, bij volwassenen maar zeker bij jongeren. De binding met de kerk, geloof en de plaatselijke gemeente neemt heel snel af. Kijk wat mogelijk is binnen de corona regels en start zo snel mogelijk met het jeugdwerk. Zie je jongeren, nodig ze persoonlijk uit.
  • Let erop dat er in de thuissituatie (bij JV thuis of een vergadering) niet meer dan zes mensen uitgenodigd worden.
  • Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijke ventilatie en gebruik geen airco’s als er personen aanwezig zijn.
  • Wees terughoudend met het delen van consumpties.
  • Blijf consequent met gezondheidsregels: als jongeren gezondheidsklachten hebben, moeten ze thuisblijven; let op het desinfecteren van handen, schoonmaken van tafels en deurkrukken; houd 1,5 meter afstand; houd presentielijsten bij.

Samenvattend is het belangrijk om je aan de(overheids)regels te houden, maar niet minder belangrijk om zo snel mogelijk te starten met het jeugdwerk binnen de mogelijkheden die er zijn. Laten we werken vanuit de wetenschap dat de Heere nog steeds bouwt aan Zijn Kerk. Laat daarom ons gebed zijn: Verhef Gij over ons Uw aanschijn, o Heere!

Download het protocol

816