Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Voer voor kleine vogeltjes

Vogel2

Foto: Suus Armaghan Lutz 

Het is nog koud en guur, maar deze week begint het broedseizoen alweer. In weilanden, rietkragen, bomen en struiken worden straks weer jonge vogels grootgebracht.

De vader- en moedervogels vliegen af en aan met lekkere hapjes voor hun kroost, zodat hun jongen snel zullen groeien. Een jonge vogel is voor zijn eten afhankelijk van zijn ouders. Zonder hen zouden ze verhongeren!

Jeugdwerkdag: Een warm nest

Het veilige vogelnest staat symbool voor de komende jeugdwerkdag. Zo’n veilige omgeving moet de kerk ook voor kinderen en jongeren zijn. Een plek waar ze kunnen groeien. Waar ze voedsel krijgen. Waar ze steeds zelfstandiger worden en leren hun verantwoordelijkheid te nemen. En niet in het minst: een plek waar ze het Leven zelf kunnen vinden!

Kleine vogeltjes

Op de jeugdwerkdag is ook aandacht voor de 'kleine vogeltjes'. Ze krijgen hun eten nog in kleine porties tegelijk. Soms wat voorgekauwd door de grote vogels, zodat het beter verteerbaar is voor hun jonge maag. In de workshop ‘Voer voor jonge vogels’ gaan we bijvoorbeeld zien hoe we belangrijke geloofsbegrippen uit de Bijbel kunnen vertellen aan kinderen op zo’n manier dat het bij hun leeftijd en bevattingsvermogen past. Net als bij ons dagelijkse voedsel kun je niet zomaar alles op elke leeftijd aanbieden. Wanneer vertel je wat en hoe doe je dat?

Dat betekent dat wij als volwassenen het voedsel zorgvuldig zullen moeten zoeken en dat we het ook zelf tot ons genomen hebben. Hoe zouden we anders weten wat goed is?

We zien nu al uit naar deze dag vol ontmoetingen!

Gertrude de Regt

816