Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Week van het leven

0BD6A0BC04C8839C62B04CEB70156099-nieuw-leven

Week van het leven

Van D.V. maandag 7 tot en met vrijdag 12 november 2016 wordt de ‘Week van het leven’ gehouden. Dit is een initiatief van onder andere SGP, ChristenUnie, VBOK, NPV en RMU.

Als Jeugdbond willen wij het belang van dit thema onderstrepen. Dit thema is ook bijzonder actueel. In de politiek wordt volop gedebatteerd over ‘stervenshulp bij levensmoede ouderen’. Het kabinet wil dit mogelijk maken en er is een Kamermeerderheid voor.

Ook een thema als abortus mag nooit wennen. Onze jongeren groeien op in een wereld waarin de visie op leven haaks op Gods Woord staat. Dit heeft consequenties voor ons. Jongeren worden erdoor beïnvloed. Daarnaast wordt er binnen onze kerkelijke gezindte ook geworsteld met abortus. Jonge meisjes raken soms zwanger en willen dit niet naar buiten brengen; in hun eenzame strijd kiezen zij voor de kortetermijnoplossing van abortus, met alle vreselijke gevolgen van dien. Alleen dat laatste is al een reden om het bespreekbaar te maken; zeker in het jeugdwerk.

Om het thema te bespreken binnen de kerk en het jeugdwerk heeft de VBOK een Bijbelschets gemaakt. Als Jeugdbond bevelen we deze schets van harte aan. Maak er gebruik van. Voor alle leeftijden is er genoeg informatie te vinden. Bovendien biedt de schets goede en bruikbare werkvormen. Aanbevolen!

De schets is ook te downloaden op https://www.jbgg.nl/weekvanhetleven/

816