Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Wij zoeken jou!

warm-weather-3575167_1280

In de afgelopen jaren heeft de Jeugdbond in de kerstvakantie de Tienerconferentie georganiseerd. Telkens waren het prachtige bijeenkomsten waar we met 60 à 70 tieners rondom het Woord van de Heere bezig mochten zijn.

Toch merkten we dat het concept aan verfrissing toe was. Je zoekt naar mogelijkheden om tieners op hun manier aan te spreken. Dat was soms best een worsteling.

Er ontstond echter een mogelijkheid om het concept goed aan te pakken. Vanuit de jeugdwerkactie ‘In het hart, in het oog’ kwam er geld beschikbaar om een driedaagse voor tieners te organiseren. Samen met collega’s en een aantal externe partijen heb is de afgelopen tijd gewerkt aan de ontwikkeling van een Tienerdriedaagse. 

Voor de inhoudelijke delen hebben we de de expertise van de Vluchtheuvel en Outback Explorers ingehuurd. Zij gaan met de jongeren aan de slag, inhoudelijk, maar vooral ook praktisch. Het moet vooral niet een theoretisch verhaal worden, maar het is de uitdaging om vooral actief met de jongeren aan de slag te gaan. Een van de onderdelen die bijv. ook in het programma zit, is een training zelfverdedigingstechnieken.

Om alles in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar JOU! We zijn op zoek naar enthousiaste, betrokken en gemotiveerde stafleden. Daar herken jij je vast wel in!

Wat wordt er van een staflid gevraagd?

  • Je hebt, met de andere stafleden, de leiding over de driedaagse. Je zorgt dat e.e.a. in goede banen geleid wordt.
  • In de voorbereiding van de driedaagse krijg je het complete draaiboek. Een aantal zaken staan vast, maar andere dingen mogen/moeten nog ingevuld worden. Daarbij kan je denken aan een avondspel, een mountainbiketocht, een boomklimparcours etc.
  • Verschillende onderdelen zijn best kwetsbaar. Daar is een veilige en vertrouwde sfeer voor nodig. Je krijgt dan ook de leiding over kleinere groepjes. In die groepjes doe je bijbelstudie, voer je bepaalde opdrachten uit etc.

Praktische info

  • De driedaagse wordt georganiseerd in de meivakantie (1, 2 en 3 mei).
  • De locatie is nog niet vast gezet, maar zoals het er naar uit ziet, wordt het in Midden-Nederland.
  • De groep wordt 30-35 jongeren.
  • Ter voorbereiding ontvang je het draaiboek en wordt er ‘toerustende’ bijeenkomst georganiseerd.

Iets voor jou?

Is dit echt iets voor jou? Heb je nog vragen? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jaco Pons

816