Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Training en toerusting

De Jeugdbond biedt ook toerusting op andere terreinen. Kijk hier voor het complete aanbod.

filippus_visual_2016
07 nov 20170 reacties
Training Bijbelstudie met jongeren
De Bijbel is het Woord van God en vormt daarom het hart van het jeugdwerk. Toch is het niet altijd makkelijk om de boodschap van Gods Woord aan het hart van jongeren te leggen. In deze training leer je om samen met jongeren te luisteren naar Gods Woord. Dat is prachtig om te doen, maar ook moeilijk. Deze training besteedt aandacht aan het opzetten en voorbereiden van een Bijbelstudie en het voeren van het gesprek tijdens de Bijbelstudie.
verder
2303-085930-7466_GM
31 jul 20190 reacties
Terugkomdag
Bijbellezen met jongeren is ontzettend belangrijk in het jeugdwerk. Jongeren hebben voorbeelden nodig, mensen die samen met hen de Bijbel openen. Vragend, zoekend, verlegen om Gods Geest en genade. Het is nodig dat je zélf gevoed en geïnspireerd wordt door de Bijbel, om van daaruit jongeren mee te nemen. Dat is allereerst een geestelijke werkelijkheid. Tegelijk is God een God van middelen. Die geestelijke werkelijkheid staat niet los van onze inspanning. Met ons Project Filippus willen we daarom vooral mensen toerusten die samen met jongeren Bijbellezen.
verder
2303-090326-7491_GM
31 jul 20190 reacties
Gemeentetraining
De Jeugdbond biedt, naast de regionale training Bijbelstudie, ook trainingen aan in de plaatselijke gemeenten. Deze training heeft dezelfde inhoud als de Training Bijbelstudie met jongeren. Omdat de Jeugdbond maatwerk probeert te leveren, kan in een dergelijke gemeentetraining specifiek ingegaan worden op vragen die er leven rondom Bijbelstudie. 
verder
1346