Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Advent in januari

BLOG LEIDING

Als ik dit schrijf, is het maandag. Een maandag in de Adventstijd. Dat vind ik één van de mooiste perioden van het jaar. Advent… dat is hoop, verwachting, uitzien naar Gods komst. Ik had graag een column over Advent geschreven. Maar als jij dit leest, is het januari. Misschien wel ‘Blue Monday’ - de meest deprimerende dag van het jaar, als je sommige onderzoekers moet geloven.

Een dag waarop statistisch gezien de meeste ziekmeldingen binnenkomen en mensen het liefst nog even dieper onder hun dekbed kruipen. De reden? De feestdagen zijn achter de rug en het mooie weer en de vakantie zijn nog ver weg. Geen idee of het klopt. Het is waar: januari is typisch een maand voor winterdipjes, griep en verkoudheid. Iedereen verlangt weer naar het voorjaar en naar warme zonneschijn.  

Toch hoop ik dat jij en ik vanochtend anders zijn opgestaan. Dat we de dag zijn begonnen met hoop, verwachting, uitzien naar God. Omdat Hij ons deze nieuwe dag gaf. Omdat er ook vandaag – naast misschien wel zorgen, ziekte of verdriet – weer zoveel redenen zijn om Hem te danken. En omdat het niet alleen Advent is geweest, maar nog steeds Advent is gebleven. Vandaag komen we weer een stapje dichter bij de tweede komst van de Heere Jezus. Hoe weinig denk ik daaraan als ik opsta. ‘Hoe zal ik U ontvangen, hoe wilt Gij zijn ontmoet?’ Dat is een vraag die ik me het hele jaar door wel mag stellen. Want… misschien komt Hij vanmiddag, of morgen, of volgende week.  

Maak gerust plannen. Denk na over je vakantiebestemming, je studie, je werk, je relaties. Kijk vooruit in je leven. Maar kijk ook bij jezelf naar binnen. En omhoog. Laat het elke dag Advent zijn: Kom, Heere Jezus!

 

Gertrude de Regt

289