Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Dan maar schuren

BLOG.jpg

Ik heb pas een huis gekocht en dat ging op een wonderlijke manier. Als alleenstaande is het in deze tijd niet makkelijk om een huis te kopen. Maar de Heere leidde mij naar een huis dat ik eigenlijk niet wilde. En na de bezichtiging was ik direct enthousiast. De prijs was betaalbaar en ik zou er zo in kunnen. Extra kosten voor verbouwen waren niet nodig.

Toen ik de sleutel kreeg en het lege huis binnenstapte bleek het plaatje niet zo perfect. Het was bij de bezichtiging niet opgevallen, omdat het huis toen nog vol stond. Nu het huis leeg was, viel pas op hoe smerig het was. De vloer was door water aangetast, de keuken zat onder een vetlaag, het aanrecht was kapot en de apparatuur was ook niet al te best meer. Niet alleen moest er flink worden schoongemaakt, er moest ook veel vervangen worden en het geld was op!

Om een huis te kopen had ik al mijn geld bij elkaar moeten leggen. Ik kon geen verbouwing of een nieuwe vloer meer betalen. Toen ik opgelaten thuiskwam heb ik meteen mijn knieën gebogen. Nog diezelfde dag belde mijn werkgever. Ik kreeg een flinke bonus voor een nieuw project dat ik had aangebracht. Ook kreeg ik een salarisverhoging die nog dezelfde maand inging. Ik had dat zeker niet verdiend. Uiteraard boog ik weer mijn knieën, maar nu om de Heere te danken.

Je snapt dat dit indruk op mij heeft gemaakt. De Heere hoort en verhoort gebeden. Tijdens het koopproces en het woonklaar maken, heeft de Heere veel lessen gegeven. Zoals ik al zei, het huis was enorm vies. In de douche was de viezigheid zelfs in de tegels getrokken. Gladde tegels waren ruw geworden en poetsen hielp niet.

Ten einde raad heb ik polijstmateriaal gehaald. Met het polijsten schuur je heel fijntjes de toplaag ergens vanaf. Op die manier kun iets schoonmaken en laten glimmen. Tijdens het polijsten vroeg ik me af: “Hoe ziet mijn hart er eigenlijk uit? Moet de Heere ook zo hard werken om het schoon te maken?” Maar als het schoon wordt en daardoor bewoonbaar wordt voor de Heere, dan is dat schuren helemaal niet erg. Liever schuren dan dat de zonde erin blijft wonen.

Als de Heere de deur van jouw hart opent, treft Hij dan een schoon en bewoonbaar hart aan?

Gerben Veenema

289