Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Dit jaar

BLOG LEIDINGGEVENDEN

Het nieuwe jaar is nog maar enkele dagen oud. Vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar kijk je vooruit. Wat verwacht je van dit jaar? Wat verwacht je van het jeugdwerk? Wat zijn je verlangens voor dit jaar? Waar maak je je zorgen over? Hoe zie je de toekomst?

Octavius Winslow blikt in zijn dagboek Morgengedachten op de eerste ochtend van het jaar ook vooruit. Het is de moeite waard daar een aantal citaten van door te geven. Als je wilt lezen wat wandelen met God is, dan kun je het hier lezen. Ik wil je drie dingen meegeven die Winslow schrijft.

Leef als arme zondaar bij de verzoening door het kruis. “Begin dit nieuwe jaar met een vernieuwde toepassing van het bloed der besprenging. Er is levenskracht in dat bloed (…) Mocht dit jaar worden aangevangen met een verbroken hart vanwege de zonde, onder het kruis van Immanuël!” 

Sta, in de tweede plaats, naar meer genade. “Laat het een jaar zijn van meer geestelijke vooruitgang.” Geestelijke groei is voluit Bijbels en nodig en wordt alleen in diepe afhankelijkheid van de Heere verkregen. 

Tot slot schrijft Winslow: “Dit nieuwe jaar kan het jubeljaar zijn van uw ziel, het jaar van uw vrijmaking. O zielsverrukkende gedachte: in dit jaar kan ik in de hemel zijn.” Hoe ontroerend is dit. Dat is leven uit de enige troost in leven én sterven; op weg te zijn naar het Vaderhuis. 

Ken je iets van deze genade in je leven? Laat het je dit jaar aansporen en verlangend maken naar de Heere. Ken je de Heere niet, of is dit juist je grootste worsteling? Zoek deze dingen van de Heere te krijgen. Jongeren hebben echte christenen nodig, die wandelen met God.

Dirk-Jan Nijsink

289