Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Geven we om jongeren?

2018 17 BLOG LEIDING

Er moet me toch wat van het hart. Het zal weinig Daniël-lezers zijn ontgaan dat de Jeugdbond in het afgelopen half jaar op zoek is geweest naar nieuwe collega’s. Door het vertrek van collega’s naar de Zending en naar het onderwijs en door interne wijzigingen, ontstonden er vacatures die moesten worden opgevuld.

Niets ten nadele van de mensen die wel hebben gereageerd - soms matcht het helaas niet - maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het in een economisch opgaand tij niet makkelijk is om vacatures in het kerkelijk jeugdwerk te vervullen.

In zo’n periode dat het allemaal niet wil vlotten, vraag je je af of de zorg voor de nieuwe generaties nog wel weegt in de de kerk. Geven we om de toekomst van de jongeren van de gemeente? Strijden we op de juiste fronten? Mag ons dat ook wat kosten? Zien we ook dat het werk onder jongeren in de kerk prachtig is om te doen en veel voldoening geeft? Ik twijfelde eraan.

Totdat we opnieuw gingen werven en er - met dank aan het Reformatorisch Dagblad - wat publiciteit kwam rondom de vacatures. Toen heb ik me verwonderd over de vele reacties die ik ontving. Dagelijks kreeg ik telefoontjes, appjes, mailtjes. Sommigen lieten ons even weten dat ze meeleefden. Anderen hadden serieuze belangstelling, maar twijfelden of hun profiel aansloot. Of de afstand was een vraagteken. Vooral uit Zeeland waren er nogal wat reacties… Weer anderen solliciteerden, soms ‘gewoon’ uit betrokkenheid: dit werk moest toch doorgaan! We konden twee nieuwe collega’s aannemen. Dat maakte ons blij en dankbaar, alhoewel we ook diverse betrokken mensen moesten teleurstellen.

Kennelijk is er toch ergens een snaar geraakt. Dat geeft me moed. Ik moet natuurlijk oppassen dat ik niet teveel naar mensen kijk. We moeten de zorg voor onze jongeren van de Heere verwachten. Maar Hij schakelt daarbij mensen in. En ik heb het gemerkt in de achterliggende maanden: er zijn in 2018 veel gemeenteleden die betrokken zijn op de toekomst van de kerk en bewogen zijn met jongeren.

 

Laurens Kroon

289