Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Groen licht

traffic-lights-77320_1920

Ik zat in Gouda in de kerk. Vanaf mijn plaatsje in de bank kon ik naar buiten kijken en had ik precies zicht op het verkeerslicht. Door het verkeerslicht te passeren verlaat je het terrein waarop de kerk staat. De hele avond bleef het verkeerslicht op rood, er was niemand die tijdens deze avond het terrein verliet. Later, toen de avond afgelopen was, stond ik in de rij voor datzelfde verkeerslicht. Steeds waren er maar een paar auto’s die door mochten rijden. Het licht ging steeds van groen, naar oranje, naar rood. Steeds weer gaf het verkeerslicht ons een stopteken. En daarna weer groen licht.

Het zette me aan het denken. In de kerk hadden we zojuist de boodschap van zonde, genade en verlossing gehoord. We waren gewaarschuwd voor de zonde van de wereld. De wereld die achter dat rode verkeerslicht schuil ging. Tijdens de dienst waarschuwde dat licht mij, om niet aan die wereld te denken. Het bleef op rood staan, de hele avond. Na afloop van de avond passeereden we allemaal dat verkeerslicht. Steeds opnieuw zei het weer ‘Stop, het is gevaarlijk om door te gaan.’ Maar daarna kwam sprong het steeds weer op groen. Groen licht om de wereld in te gaan? Ja, maar niet zonder waarschuwing voor de gevaren die erin liggen. Groen licht om Zijn boodschap te verkondigen.

Steeds als ik een verkeerlicht zie denk ik aan deze avond. Dan denk ik eraan waarom God ons ‘groen licht’ geeft in de wereld. Groen licht voor Zijn boodschap, maar altijd vooraf gegaan aan het rode waarschuwingslicht. Hoe passeer jij Zijn groene licht?

Antonet van Tilburg

289