Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Ik ga op reis en ik neem mee...

BLOG LEIDINGGEVENDEN

Toen ik kind was en wij op vakantie gingen, was het spel dat wij standaard in de auto deden ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’ Wie aan de beurt was, noemde iets dat rijmde op wat er voor genoemd werd. Attributen die nooit vergeten werden: snorkel, boeken, spelletjes… Nauwkeurig werd gecontroleerd of we niks vergaten. Portemonnee, paspoorten, ANWB-kaart en dergelijke. Niemand zal tegenspreken dat een goede voorbereiding van de vakantie nodig en handig is. Als kind kwam in mijn lijstje ‘eerste behoeften voor de vakantie’ de Bijbel niet voor.

Ook veel groepen van Koers-vakanties zijn inmiddels onderweg, of zelfs al weer terug. Een belangrijke voorbereiding voor deze kampen en vakanties is het schrijven van de Bijbelstudies en de Stilletijdwaaier. Deze helpen de stafleden om hun Koers-vakantie goed voor te bereiden en zich te bezinnen op het onderwerp van dit seizoen. Ongeveer 2.150 jongeren en 342 stafleden zijn dit seizoen met elkaar op kamp of reis. In een goede mix van genieten van leuke activiteiten, Bijbelstudies en gesprekken over de belangrijke vragen in het leven van jongeren, krijgen deze vakanties inhoud. Met deze aantallen jongeren en stafleden in gedachten, wordt gelijk de keerzijde van op vakantie gaan extra duidelijk. We reizen met de auto, busjes, touringcar, vliegtuig, veerboot over grote afstanden of dichter bij huis, in Nederland. Op de weg dreigt gevaar. Wat wordt dan indringend duidelijk hoe nodig het is dat de Heere met ons is en bewaart. Daarvoor is het gebed noodzakelijk en goed. Tegelijk dringt de vraag zich op: waarvoor hebben wij vakantie? Is dat alleen om uit te rusten, te ontspannen, van elkaar te genieten en fijne dingen te doen?

Dat zijn grote zegeningen, die we ontvangen. We mogen ervan genieten. Echte rust, zonder de belangrijkste reisgids in ons leven, vinden we niet. De Bijbel open, vol verwachting en verlangen naar Zijn genade; dat is echt vakantie met meerwaarde!

De Heere heeft recht op ons hart en onze tijd en wat schaam ik me dat de Bijbel als kind niet belangrijk genoeg was…

 

Jaco Stuut

289