Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Jouw taak

BLOG JONGEREN

Sinds een enkele week woon ik bij een demente vrouw. ’s Ochtends bid ik met haar en dan zegt ze: “Je kan wel dominee worden”. Maar een andere keer zegt ze: “O, nee dat mag niet bij jullie in de kerk”. Nee dat klopt, ambten zijn niet voor vrouwen.

Dominee, ouderling, evangelist of zendeling, dat zijn misschien dingen die voor jou zo groots en ver weg klinken. Maar ook zonder ambt mogen we soms een schakeltje zijn in Gods Koninkrijk. Ken je de geschiedenis van de wonderbare spijziging? Dat jongetje dat vijf broden en twee vissen mee heeft. God wil juist dat kleine inzetten om Zijn Naam groot te maken. Misschien maai je het gras bij een ouder echtpaar of help je met het ophalen van het oud papier. Misschien doe je elke week even een appje naar een jongere die het moeilijk heeft, help je een vluchteling met het leren van die lastige Nederlandse grammatica of haal je geld op voor een goed doel.
God is het zo waard om gediend te worden. In de grote, maar juist ook in de kleine dingen. Dat is vaak geen werk waar we beroemd mee worden of waar we veel geld mee kunnen verdienen. Maar écht Hem dienen, geeft zoveel blijdschap. Daar kan niks van de wereld tegenop.

Bid je voor de ambtsdragers? Maar bid je ook of je zelf een plekje mag krijgen in Gods Koninkrijk? Niet om er wat mee te worden maar om onze naaste te laten zien dat de dienst van de Heere een liefdedienst is!

Sanne Wisse

289