Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Lees!

2018-09 BLOG JONGEREN

Deze column bestaat (exclusief de kop) uit 278 woorden. De leessnelheid van een gemiddeld mens is ongeveer 250 woorden per minuut. Dus het lezen van dit stukje kost je op de kop af 1 minuut en 7 seconden. Dat valt mee toch? De investering van ruim een minuut om op een gevatte manier jouw mening te prikkelen. Of om een glimlach op je gezicht te krijgen. Het kost je weinig en het levert een beetje op. Toch hoop ik wel dat je iets meer tijd aan de hele Daniël besteedt. Het kost je iets meer, maar het levert je ook wat meer op. Omdat je leest over onderwerpen die je aan het denken kunnen zetten. Of een antwoord vormen op jouw (levens-) vragen.

En je leest vast wel meer dan alleen dit blad: romans, schoolboeken of de krant. Allemaal belangrijke bronnen met informatie die jouw interesse hebben. Ook digitaal kun je op veel verschillende manieren thema’s verkennen die je kunnen vormen. Het kost tijd om te lezen, maar het is (meestal) de moeite waard. Sowieso is het goed om te lezen. Het stimuleert je geheugen en denkvermogen. Je wordt er dus slimmer van. Da’s goed om te weten, toch?

Wist je trouwens dat de Bijbel uit ruim 770.000 woorden bestaat? Dat is op zich best veel. Maar stel dat je 8 minuten en 26 seconden per dag in je Bijbel leest. Dan lees je ‘m in 1 jaar uit! En kun je ‘m volgend jaar nog eens lezen… Deze rekensom is makkelijk te maken. Maar de uitkomst van deze investering is niet in getallen te vatten. Zegent de Heere het lezen in Zijn Woord, dan heb je eeuwige winst!

 

Steven Baan

289