Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Loopbaan

BLOG JONGEREN

Denk je weleens na over je loopbaan? (Carrière mag je het ook noemen, maar dat klinkt toch anders.) Niet iedereen doet hetzelfde beroep. Niet iedereen wordt bakker bijvoorbeeld.

De één is goed in werken met z’n handen. De ander vindt dat juist verschrikkelijk en duikt liever een stapel boeken in. De één wordt vrachtwagenchauffeur, de ander verpleegkundige. De één wordt hovenier, de ander hoogleraar. En dat is precies mijn punt: waarom is dat nou zo?
Ik kan me niet voorstellen dat het doelloos is. Zou de Heere niet willen dat op iedere plaats in de maatschappij christenen aanwezig zijn? Onchristelijke verkopers moeten in de kantine christelijke verkopers kunnen spreken. Ongelovige hoogleraren moeten met Godgeleerden in aanraking komen. En automonteurs die niet in God geloven moeten van een christelijke collega kunnen horen wie de Heere is.  

Christenen moeten op al die plaatsen in de maatschappij zijn, gewoon om hun werk te doen. En toch niet gewoon, ook jij niet. Want je bent als christen afgezonderd. Door de doop afgezonderd van de wereld, maar niet om als kluizenaar te leven. Wel om in de wereld te staan, maar niet om van die wereld te zijn.
Kijk, er zijn bouwvakkers nodig en burgemeesters. Docenten en doktersassistenten. Ambtenaren en ambulancepersoneel. En de Heere gaf jou bepaalde gaven en talenten om op één van die vele plekken in de maatschappij je plaats in te nemen. Laten je gaven en talenten je bewust maken van je Schepper: Híj gaf ze je. Hij gaf jou déze.
Of je nu nog op school zit, werkt of bezig bent met een vervolgstudie: denk na over je loopbaan. Om het pad te lopen dat de Heere je wijst. Dat maakt je afhankelijk en hulpbehoevend. “Leer mij o Heer’, de weg door Ú bepaald...”

Frank van Putten

 

289