Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Miljoen bladzijden

BLOG JONGEREN

”Het lijkt wel of de Bijbel een miljoen bladzijden heeft, steeds lees ik weer iets nieuws.” Een vluchteling, die een paar jaar geleden tot geloof gekomen was, deed deze uitspraak. Een bijzondere uitspraak, over een bijzonder Boek.

Als je de Bijbel oppervlakkig leest, lijkt het vooral te gaan over mensen. Ze liegen, bedriegen, zijn ontevreden, voeren oorlog en vergeten God. Neem de Israëlieten tijdens de woestijnreis. Onbegrijpelijk toch, dat ze maar bleven mopperen? Elke dag kregen ze eten en nog waren ze niet tevreden. Of de tijd van de richters. Het volk werd verlost uit hun problemen, vergat God en ging direct weer de afgoden dienen.

Tot je de tijd neemt om écht te lezen. Dan wordt de Bijbel een spiegel. In het leven van mensen, die duizenden jaren terug leefden, herken je zoveel dingen uit je eigen leven. Het liegen, bedriegen, mopperen, de ontevredenheid, het leven zonder God.

Toch is de Bijbel niet een boek over mensen met hun zonden en tekorten. Het is vooral een Boek over de God van het verbond. Hoe mensen ook tegenwerken en ongehoorzaam zijn, het houdt Hem niet tegen. God houdt Zijn Woord en gaat Zijn belofte waarmaken. Op het moment dat Zijn eigen volk Hem vergeten heeft en buigt voor een eigen beeld van goud, gaat Hij vertellen Wie Hij is. Barmhartig, genadig, lankmoedig, groot van weldadigheid en waarheid. Hij vergeeft de ongerechtigheid, overtreding en zonde. Tegelijkertijd is Hij rechtvaardig. Woorden om één voor één over na te denken. Woorden die wij, mensen, nooit helemaal zullen bevatten.

Dan lijkt het wel of de Bijbel méér dan een miljoen bladzijden heeft. Als je in de spiegel van de Bijbel kijkt, kom je er steeds meer achter wie je zelf bent. Als je iets leest over Wie God is, kan je je daar alleen maar over verwonderen.

De Bijbel is het enige boek dat écht wijs maakt. Lees dit jaar elke dag biddend in dit Boek. Dan zul je ontdekken hoeveel bladzijden jouw Bijbel heeft.  

 

Leanda van Dam

289