Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Onbezorgd

BLOG JONGEREN

Ze schreef haar bericht begin januari. Het werd meer dan 150.000 keer ‘geliked’ en duizenden keren gedeeld op Facebook. De inhoud raakte lezers. 

De boodschap was duidelijk. Het leven is kwetsbaar, kostbaar en onvoorspelbaar en elke dag is een geschenk, geen recht. Ze kon het weten. Ze had haar dromen en verlangens op moeten geven. Een vreselijke ziekte had een streep gezet door al haar idealen.

Haar advies? Maak je geen zorgen over de stress van het leven, maar geniet van elk moment. Wees er voor de mensen om je heen, besteed je tijd en je geld om anderen gelukkig te maken. Ga naar buiten en geniet van de natuur en van het feit dat je dit zomaar kunt doen. Kortom: maak het beste van je leven, je weet niet wanneer het eindigt.

Een dag na het schrijven van het bericht stierf ze. Ze werd 27 jaar.

Haar boodschap kwam dichtbij. Wie herkent het niet? Het mopperen over kleine dingen. De zorgen over de toekomst, waardoor je de zegeningen van vandaag vergeet. De volle agenda met dingen die zo belangrijk lijken, waardoor de weken vliegen.

Is genieten van vandaag het antwoord? Het vergeten van de zorgen en het zorgen voor elkaar de oplossing? Is het ‘beste uit het leven halen’ het uiteindelijke doel?

Mattheüs geeft een ander advies, gegeven door de Heere Jezus Zelf: zoek eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, dan krijg je de rest vanzelf. Dan hoef je niet meer bezorgd te zijn voor de volgende dag. God zorgt morgen ook, want Hij weet wat je nodig hebt. Zelfs als er geen morgen meer zal komen.

Leanda van Dam

289