Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Ontluikende liefde

heart-700141_1280

Samen met een mede-leidinggevende sta ik twee jongeren op te wachten bij de deur van de kerk. Hand in hand komen ze aan wandelen. Breed glunderend stappen ze binnen. Wij verwelkomen hen: ‘Eindelijk! Gefeliciteerd! Het hele seizoen hebben we er al op gewacht, maar er gebeurde maar niks.’

Al in september, tijdens het startweekend van onze +19-vereniging zeiden we het al tegen elkaar: ‘Daar bloeit iets moois’. We hadden net een preekbespreking gehad. Verschillende jongeren zaten in groepjes na te praten. Ik schoof bij een van de groepjes aan. Er werden mooie vragen gesteld en open gesprekken gevoerd. Toen ik een rondje liep, ontdekte ik deze twee jongeren. Ook in een diep gesprek verwikkeld. Aan alles was te merken dat ze elkaar leuk vonden. Maar de maanden gingen voorbij. We hoorden niets, maar zagen des te meer. Ze draaiden om elkaar heen. Tot nu.

Ik kan genieten van zulke momenten in het jeugdwerk. Van dichtbij zie je de liefde ontluiken. Je ziet dat twee jongeren elkaar leuk vinden en een beetje om elkaar heen draaien. Wat is het mooi als je twee mensen gelukkig ziet zijn. Mooi dat ze elkaar (mede) door de vereniging hebben ontmoet.

Terwijl ik hierover nadenk, bedenk ik nog iets. Het is mooi om de liefde tussen twee mensen te zien ontluiken. Soms zie je als leidinggevende ook uit dat er bij jongeren liefde voor de Heere en Zijn Woord ontluikt. Ook dat gebeurt! Zeker weten! Ze luisteren in gespannen, ze zijn bezig met God en Zijn Woord. Soms stellen ze vragen, veel vragen aan je. Ze zoeken naar de levende voorbeelden.
Nu ik aan het eind van het seizoen terugkijk, hoop, wens en bid ik dat er een levende relatie tot de Heere mag groeien. De er liefde mag ontluiken tot de Heere, Zijn dienst en Zijn Woord. Aan het einde van het seizoen mag je zo alle jongeren, een voor een, voor de Heere neerleggen.

Jaco Pons

289