Annuleren

Zoek hier binnen onze website

Blog: Profiel

frog-1499162_1280

“Hahaha, moet je zijn gezicht zien, als hij doorheeft dat het een nepagent is!” Op je nieuwe Samsung kijken jullie naar het filmpje op YouTube. “Ik zag er laatst nog één, waar ze dit deden met een leegstaande caravan. Fantastisch! Wacht, ik zoek ‘m even op.” Met een paar zoekwoorden is het volgende filmpje snel gevonden. Onderaan het filmpje staan de volgende suggesties al te wachten. Anderen keken ook…

Zo kun je je tijd nog wel een tijdje vullen. Leuk? Jazeker, lachen is gezond, wordt wel beweerd. Ik weet niet of het waar is, maar het voelt wel goed om te lachen. Toch maakt het wel uit waar je om lacht. En, of je het wel of niet erkent, onze neiging is om het verkeerde op te zoeken en leuk te vinden. Bij de een is een grens snel bereikt, een ander kan ver ‘doorklikken’. Een filter kan je misschien een beetje beschermen. Maar buiten het bereik van het internetfilter van het ouderlijk huis sta je er opeens alleen voor. En wat doe je dan?

Google registreert ontzettend veel over jouw gedrag online. Je zoekresultaten, je kijkgeschiedenis en maakt daarmee een profiel van jou, zodat ze informatie precies op jouw voorkeuren kunnen afstemmen. Je gedrag laat dus zien wie je bent, wat je bent.

Dat leert de Bijbel ons ook. We kunnen veel praten over hoe God een mens bekeert en dat God dat moet doen, maar waar het vooral om gaat is de vrucht. Laat jouw gedrag zien dat het beeld van de goede boom bij jou past?

Als dat zo is, wordt dat zichtbaar in je gedrag. Wil je een Instagram-suggestie? Een mooie afbeelding van een boom met een Bijbeltekst: Mattheüs 12 vers 33. #vrucht.

Steven Baan

289